Skip to content

Rtl.hu: Öt év alatt ingatlanbirodalmat épített Schadl György

Rtl.hu: Öt év alatt ingatlanbirodalmat épített Schadl György

 

Legalább húsz ingatlant vásárolt az elmúlt években Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, akit novemberben tartóztattak le és azzal gyanúsítanak, hogy több mint 880 millió forint kenőpénzt fogadott el – tudta meg az Rtl.hu.

A lap szerint 2016 és 2020 vége között Schadl legalább tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket és pincét vett, amelyek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá. A huszadik még 2013-ban került a nevére. Az ingatlanok többsége fővárosi, de akad közöttük érdi, ceglédi, siófoki, gödöllői és szentendrei is. Többet közülük a feleségével, Schadl-Baranyai Helgával közösen szerzett meg.

A legértékesebb a budai Várnegyed központjában, a Dísz téren található.

 

 

A cikk szerint a VII. kerületben nyolc ingatlant vett Schadl 225 millió forintért, valamennyit az önkormányzattól. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció politikusa, a körzet országgyűlési képviselője a lapnak azt mondta, hogy az eladásról az előző, fideszes városvezetés döntött 2019-ben, két hónappal az önkormányzati választás előtt. Gyanúsnak nevezte, hogy Schadlnek csak egy ingatlan esetében kellett a meghirdetett árnál többet fizetnie, akkor is mindössze 250 ezer forinttal. A kerület mostani vezetése feljelentést tett az ügyben és várja a nyomozás eredményét.

A földhivatali dokumentumokra hivatkozva az Rtl.hu azt írta, hogy Schadl nagyobb összegű hitelt is felvett: az érdi és a Városmajor utcai ingatlanára az FHB Bank összesen 235 millió forintnyi jelzálogot jegyeztetett be.

 

A lap szerint a Schadl letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették.

 

Schadl György korrupciós ügyében érintett Völner Pál, aki lemondása előtt az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és a miniszter, Varga Judit helyettese volt. A gyanú szerint nála 2018 májusa és 2021 júliusa között összesen 83 millió forint landolt. Az alkalmanként 2-5 millió forintos összegeket konspirált módon vette át a végrehajtói kar elnökétől.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. PáLoS TReND
    2023.01.03. 20:38

    2023-ban csakis önbíráskodással, de szerfelett hatékonyan tisztíthatjuk meg Mária országát a faj és lélekidegen fidesz-DK…kóhnglomerátumtól!!!
    Bátrabb nemzeti öntudattal megáldott országokban nüansznyibb hazugságokért is kivégzi az Isten adta nép az efféle gén-korcs belső ellenségeit, mint amit ezek a Soros ügynökök műveltek le itt a cionista gyarmatosítás 33 éve alatt!!!
    A világ vallási vezetőinek véleménye szerint itt a világvég (
    https://www.pravda.ru/news/faith/1784…onecsveta/).
    Így üzenve a zsinagógákból és/vagy templomokból kiguruló, de válaszolni is alkalmatlan szemforgató bélpoklos zsarnokoknak…
    Az, hogy Budaházy Györgyéknek kegyelemért kell könyörögni, a legújabb kori magyarországi cionista rémuralom és zsidó diktatúra örömmámora!!!
    Hiszen éppen eme hazafiaknak a 2006-os megmozdulásai révén kerülhettek kétharmaddal hatalomba apartheid Israhell narancs kipás fartúrói és kikeresztelkedett sátánistái!!!

    „Likasszák már az égben fönt a rostát
    s a csillagok tengelyét olajozzák
    szorgalmas angyalok.
    És lészen csillagfordulás megint
    és miként hirdeti a Biblia:
    megméretik az embernek fia
    s ki mint vetett, azonképpen arat.
    Mert elfut a víz és csak a kő marad,
    de a kő marad.”
    -Wass A.-
    http://web.t-online.hu/apuska/media/5/04__Farizeus_bal_mix.mp3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük