Váratlan fordulatot vett a Városháza-ügy, melynek vizsgálóbizottsági ülésén ma megjelent Karácsony Gergely főpolgármester, és új bizottság felállítását kezdeményezte.

Karácsony arról beszélt, hogy Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egy rakás gyanús ingatlanügyletet kötött két fideszes vezetésű kerülettel. Schadl a Belvárostól vette meg a Városház utca 16 alatti ingatlant úgy, hogy az Karácsony állítása szerint nem is volt benne az eredeti pályázati anyagban. Az ügyben eljáró ügyvéd a főpolgármester szerint megakadályozta, hogy a Főváros éljen az elővásárlási jogával, miközben kedvező áron jutott irodához.

Az akkor még fideszes vezetésű Erzsébetvárosban Schadl egyszerre 8 üres önkormányzati lakást vett meg összesen 200 millió forintérta 2019-es önkormányzati választások előtt. Úgy, hogy a kerület egyszerre árverezett el 9 lakást, amik közül Schadl 8-at nyert meg, ebből 7-et egyedüli licitálóként – magyarázta Karácsony.

Az ellentámadásba lendült főpolgármester ezért vizsgálóbizottságot kezdeményez az “összefüggések feltárására”. Karácsony ugyanakkor nem vádolta meg semmi konkréttal a két kerület egykori vezetését.