Karácsonyékat akarták lejáratni, de egy komoly fideszes szál jött elő, Gattyán György pártja is érintett lehet

Karácsony szerint a Fidesz propagandagépezete által felépített kamu eljárásban csak a zavarkeltés a cél, az ügy valódi szereplőinek pedig Gansperger Gyulát, az Orbán-kormány volt családi könyvelőjét, a Rahimkulov családot, Huszár Viktort, Gattyán György pártjának alelnökét és Berki Zsoltot nevezte.

Az MTI tudósítása szerint Karácsony azt is mondta, hogy a nyomozóhatóságok kezében semmilyen komolyan vehető dokumentum sincs az ügyben, csak politikai vádak hangzottak el, amelyeket semmi nem támaszt alá. Szerinte a vizsgálóbizottság fő megállapítása csak az lehet, hogy nem történt semmi olyan dolog, amivel „minket vádoltak, viszont lelepleződött egy propagandahadjárat”.

Ugyancsak az MTI szerint felháborítónak nevezte a főpolgármester, hogy „kamu” hangfelvételek alapján „kamu” házkutatásokat tart a rendőrség és a vizsgálóbizottság elnökének, Kovács Péter XVI. kerületi polgármesternek (Fidesz-KDNP) azon kérdésére válaszolva, hogy szerinte a hangfelvételek nem valósak, úgy válaszolt: „azt állítom, hogy sz…rok rá, hogy mi van ezeken a hangfelvételeken”, ugyanis emberek beszélgetnek egymás között, így semmit nem bizonyít a felvétel. További részletek a Hvg.hu cikkében olvashatók.