Bánné dr. Gál Boglárka

AZÉRT NEM KELL LOBBIZNI, AMIT MÁR MÁS KILOBBIZOTT! ‼️

🟠 Megdöbbenve tapasztaltam, hogy Miskolc város ellenzéki vezetői saját érdemükként és sikertörténetként próbálták meg annak a 31,5 milliárd forintos forrásnak a megszerzését beállítani, amit a magyar kormány harcolt ki Brüsszeltől Miskolcnak, az országba érkező fejlesztési források részeként.
☑️ A fent megnevezett 31,5 milliárd forint annak a TOP Plusz pályázati csomagnak a része, amelyet az általam elnökölt megyei önkormányzat koordinál és már közgyűlési döntés született róla 2021 júniusában.
❗️Ezért a pénzért nem kell lobbizni, ez a pénz jár Miskolcnak!
🔸Az általam kezdeményezett egyeztetéseket a megye választott országgyűlési képviselőivel folytattuk le, Miskolc tekintetében Csöbör Katalin országgyűlési képviselő asszony és Hubay György képviselő úr kért rendszeres tájékoztatást.
✖️Az ellenzéki sajtótájékoztatón megjelent politikusokkal ez ügyben semmilyen egyeztetés nem volt, mivel nem kerestek.
🔶Miskolc 31,5 milliárd forint fejlesztési támogatást kapott a kormányzati szándéknak megfelelően. Polgármester Úr ekkor köszönetét fejezte ki az együttgondolkodás miatt. A miskolci önkormányzat egyetlen feladata, hogy a források mértékének megfelelően elkészítse a város fejlesztési tervét.
🔶A terv elkészítését és elfogadását követően kerülhet sor a fejlesztési források lehívására.
🔴Tisztességesebb lett volna, ha Veres Pál polgármester úr még 2021 júniusában tájékoztatja arról a miskolci embereket, hogy a többségében kormánypárti képviselőkből álló megyei közgyűlés támogatásával 31,5 milliárd forintból hajthat végre fejlesztéseket Miskolc városa.