Miskolc. Jön egy kis gempa. Egy több tízmilliárd forintos fejlesztési forráskeret sorsa fog eldőlni

 

Varga László országgyűlési képviselő emlékeztetett az önkormányzati választásokat követő bő két esztendő helyi eredményeire, amelyek szerinte a városvezetés, a Velünk a Város frakciójának képviselői és az így alkotott politikai közösség által elvégzett munkát igazolják.

„Emberközeli fejlesztéseket szeretnénk. Megoldani azokat a problémákat, amelyek a települési alközpontokban, az emberek közelében, a lakóhelyükön a legnagyobbak. Mindezt úgy akarjuk megvalósítani, hogy ebbe bevonjuk a miskolciak véleményét is.”

A megyei II-es választókörzetben induló, az ellenzéki összefogás által támogatott országgyűlési képviselőjelölt példaként említette Diósgyőrt, ahol meglátása szerint a kereskedelmi és egyéb szolgáltatások fejlesztését legfőképp a magántőkével együtt kell majd véghez vinni, mindemellett az egészségügyi alap- és szakrendelések fejlesztése a város egyetlen pontján sem halogatható tovább.

– A COVID idején megváltozó világban zöld és kék infrastrukturális fejlesztésekre van szükség, hiszen már nagyon sokan tudnak online dolgozni – hívta fel a figyelmet összegzésében Varga László.

A sajtótájékoztatót tartó politikusok leszögezték: a felvázolt terveket az elkövetkezendő hónapokban az egyes városrészekre vonatkozó tartalommal fogják megtölteni, melynek folyamatáról és részeredményeiről tájékoztatják majd a nyilvánosságot.