Skip to content

Blikk: Elküldték a kórházból a törött combú kisbabát, meg sem röntgenezték

Egy otthoni baleset miatt kellett kórházba vinni egy kisfiút. A harmadik egészségügyi intézményben sikerült megállapítani az orvosoknak, hogy a gyereknek eltört a combja. Az apa panaszt tett.

A 10 hónapos, combtörést szenvedett kisfiukat két kórházban sem látták el Budapesten, meg sem röntgenezték – mondta egy házaspár a Blikknek.

A lapot megkereső a Pest megyei Valkón élő Galsa Péter a lapnak elmondta, a fiára véletlenül ráesett a 7 éves lánya, akkor történt meg a baj. Első körben hívták a mentőt, az esetkocsival pedig bevitték a kisbabát az édesanyjával együtt a János kórházba, onnan azonban Galsa állítása szerint kitették őket, éjszaka kellett érte menniük. Azt mondta a lapnak, az orvosok szerint nem történt semmi baj, meg sem röntgenezték a gyerek lábát.

A cikk szerint másnap reggel a kicsi továbbra is keservesen sírt, miközben a lábát egyáltalán nem tudta terhelni, ezért az illetékes Bethesda kórházba akartak menni, ám első körben visszairányították őket a János kórházba. Végül sikerült bejutniuk a Bethesdába, azonban többórás várakozás után a szülőkkel azt közölték, hogy még 3-5 órát kell várniuk. Akkor felhívták a gyerekorvosukat, aki a Madarász utcai gyermekkórházba küldte őket, ahol végül ellátták a gyereket: kiderült, a kisfúnak combcsonttörése van, fölötte repedéssel.

Galsa elmondása szerint a kisfia lábát begipszelték, szépen gyógyul azóta.

Az eset miatt panaszt tett a János kórház főigazgatójánál. A lap szerint keresték az érintett kórházakat, de nem reagáltak a megkeresésükre.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



9 Comments

  1. Névtelen
    2022.01.14. 13:58

    Na neee! Az ki van zárva! Nálunk az egészségügy világszinvonalú! Az egyélőisten megmondta. Ilyeneket csak libsibolsisorosbérenchazaárulók találnak ki! Vagy mégsem?

    1
    1
    • Névtelen
      2022.01.15. 13:07

      bárhol bármikor megtörténhet

      ne fáradj a hangulatkeltéssel

  2. Névtelen
    2022.01.14. 20:09

    A történetek sorát lehetne folytatni reggelig. Pl: Az asszisztensnők professzornak képzelik magukat, telefonba leugatnak, ha egyáltalán bekapcsol a központos. Simán megkérdezik a tüneteket és eldöntik, hogy abba szakrendelőbe kell-e menned. Lealáznak az orvosok füle hallatára és nem szólnak rájuk. Ezt a stílust még ezelőtt 5 évvel sem engedhették volna meg maguknak. De mióta napi 4-6 órát kell dolgozniuk bruttó 400-500 ezerért azóta a betegeken verik le , hogy nem keresnek annyit amennyit az orvosok.

    1
    1
    • Névtelen
      2022.01.15. 12:52

      „Ezt a stílust még ezelőtt 5 évvel sem engedhették volna meg maguknak. De mióta napi 4-6 órát kell dolgozniuk bruttó 400-500 ezerért azóta a betegeken verik le…” blablabla…
      A hímivarú lónak az ő redves, illatilag jelentős kihívásokkal küszködő külső nemiszervét! Azt!
      Ez bizony így megy már vagy 25 éve. Három korszakból van tapasztalatom. Röviden, nagyobb mennyiségben egy sertéstelepen sem alkalmaznám őket. A beteg csak nyűg, zavaró tényező nekik. És ami a cuki, közben egymást köpködik… :-)))))
      De ismerek ritka, lelkiismeretes kivételt is.

      • Névtelen
        2022.01.15. 13:13

        ja, hogy nem ezzel kezdte

        „Felhívtam a gyerekorvosunkat, aki nemsokára a Madarász utcai gyermekkórházba küldött minket – folytatta az apa. – Ott, ahogy felvették az adatainkat, behívtak minket a vizsgálóba, majd néhány perc múlva a röntgent intéztük, negyedóra múlva pedig már a gipszelőben voltunk. Petikének ugyanis combcsonttörése volt, felette egy repedéssel. A következő hetekben szerencsére szépen gyógyult, nemrég pedig a gipszet is levették a lábáról. „

      • Névtelen
        2022.01.16. 12:17

        „És ami a cuki, közben egymást köpködik” Ez is igaz, de ami még rosszabb, állandóan azt keresik hogyan tudjanak a másik szakrendelőbe lepasszolni. Biztos vagyok abban, hogy a MÁSA-ban százszor emberségesebben bánnak a beteg kutyusokkal, mint a rászoruló beteg emberekkel az ellátórendszerben.

  3. zp
    2022.01.15. 00:07

    Nem értem.
    A Kossuth rádió és az M1 tévé
    is bemondta, hogy az egészségügyben
    minden rendben van………..vagy nem is igaz?

    • Névtelen
      2022.01.15. 13:19

      Falus mit mondott a hideg vizes veder után?

    • Névtelen
      2022.01.16. 12:18

      Ha az M1 mondja biztosan igazuk van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük