Skip to content

Beragadhatunk a zúzmarás ködbe

Beragadhatunk a zúzmarás ködbe

Felmelegedés és napos idő jön, de északkelet a zúzmarás ködbe ragadhat

A főváros térségében erős széllel kell számolni.

Jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható pénteken, kivéve északkeleten, ahol a zúzmarás köd tartósan megmaradhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzésében. Az esti óráktól észak felől felhősödés kezdődik, jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös, borús tájakon előfordulhat.

Az OMSZ szerint az északnyugati szelet elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, néhol viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken ennél jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet.

Késő este általában +3 és -8 fok közötti értékeket mérhetnek.

Szombaton számottevő csapadék nem valószínű, több órára kisüt a nap. A minimumok jellemzően mínusz 4 és plusz 4 fok között alakulnak, de a havas, illetve szélvédett tájakon ennél lényegesen hidegebb lesz. A nappali maximumok többnyire 3 és 8 fok között lesznekk, de ahol keleten „beragad” a felhőzet, ott csak 0 fok köré melegszik fel a levegő.

Vasárnapra virradó éjszaka főként a Dunától keletre terjeszkedik a zúzmarás köd és a rétegfelhőzet, amely elsősorban a Tiszántúlon napközben is megmarad. Máshol fátyolfelhős, napos idő valószínű. Számottevő csapadék nem lesz. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 2 fok között hőmérséklet várható, a havas, illetve szélvédett tájakon ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Napközben a napos országrészekben plusz 2 és 8, a Tiszántúlon mínusz 2 és plusz 1 fok közötti csúcsértékre kell készülni – olvasható az előrejelzésben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük