Antall József fia szerint Orbán 2022-ben megbukik, mert csőd, amit a Fidesz csinált

Szélsőbalos ellenzéki Facebook-oldalakat is meghazudtolóan kezdett habzó szájjal orbánozni, illetve választási konteókat elemezni Antall Péter. Az Antall József Tudásközpont vezetője Hont András posztja alatt vesztette el teljesen az önuralmát fejtette ki nézeteit. A gondolatfüzér azzal a kommenttel kezdődött, amiben Antall az orbáni gazdaságpolitikát illeti kritikával, majd vázolja az összeesküvés-elméletet, hogy a Fidesz majd azért veszít, hogy a hatalmas adósságot az ellenzékre hagyva legkésőbb 2026-ban kétharmaddal térjen vissza, sőt már eleve ezért költekezett ennyire túl, majd egy állítólagos Merkel-idézettel teszi fel a pontot az ipszilonra. Íme a poszt szó szerint:

A 22- es választást félnek megnyerni! Aki nyer az veszit! Akkora a csőd amit a Fidesz csinált, 4000 mrd állami túlköltekezés, infláció az egekben,EU forrásrt visszatartják! Generációs feszültség is van a Fideszben,a fiatalaok nyugdíjba akárják küldeni a miénket! Csak ott nincs ,, kibeszélő show, , mint a másik oldalon!OV arra számít, h borul a bili,rádől a mai ellenzékre és visszajön 2/3 eredménnyel legkésöbb 26- ban! Vagy hamarabb! Ortbán bukik! Ekkor minden eszközzel meg fogják akadályozni, h ismét kormányfő Lehessen! Merkel egyszer azt mondta: ,,Gyurcsány a pestis, Orbán a kolera,, ha jól idéztem!

Azt, hogy a komment nem csak egyszeri, hirtelen fellángolás volt, talán az mutatja, hogy alatta később többször válaszolt a hitelt pozitívként értékelőknek, például:

Erdei kisvasút TGV áron!

vagy

Hitelből van! Ez volt a Kádár- rendszer!! Ne legyen 56! Jóléti kiadások finanszírozása!,

illetve

1100 mrd megszoritás kellett a vásztas elött! Pénzszórás hitelből!

Hogy milyen indíttatásból támadt neki illette kritikával azt az Orbán-kormányt, ami eddig már több mint 4 milliárd forinttal támogatta az alapítványt az adófizetők pénzének felhasználását elég nagyvonalúan kezelve, megpróbáljuk megtudni Antall Pétertől.

Az Antall Péter vezette tudásközpontnál NAV-vizsgálat is indult, de azt nyáron adótitokra hivatkozva nem mondta el a kormány, hogy hol tart. Majd szeptemberben lezárult a vizsgálat, és bár Gulyás Gergely szerint a tudásközpont gazdálkodása a törvényi kritériumoknak megfelelt, de mivel olyan nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, amelyek „a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethetőek”, az állam nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot.

telex.hu