A hídon történő akadálytalan gyalogosközlekedést két felvonó és két lépcső megépítésével biztosítják. A szakemberek a két felvonó vasbeton szerkezetének és gépészetének kialakítását végzik el a közeljövőben. A nagy méretű és jelentős befogadóképességű felvonók mindegyike külön-külön cölöpalapozással készül. Nappali fényben a rozsdamentes kerettel gyártott, biztonsági üveggel ellátott felületek esztétikus megjelenést biztosítanak, az éjszakai megvilágítás pedig biztonságos használatot garantál a használók számára.

 

A felvonókon kívül a hídra lépcsők vezetnek, a lépcsőkarok kényelmes méretei illeszkednek a műtárgy méreteihez, minden időjárási körülmény között biztosítva a komfortos és biztonságos áthaladást.

 

A városi környezet követelményeit maximálisan kielégítő zajárnyékoló rendszer is épül, amely lehetővé teszi a kilátást a környezetre, és megakadályozza a „csőlátás” jól ismert problematikáját. A 2 méteres oszloptávolságú, 3 méteres akusztikai magasságú, átlátszó kialakítású zajárnyékoló falat a hídszegély külső szélén rögzítik.

boon.hu