Kóka János shoppingol

A Doktor24 és az UNION megvásárolja a pécsi Da Vinci Magánklinikát. Ez a hazai magánegészségügyi piac történetének legnagyobb tranzakciója, ráadásul ebben szerepet játszik Kóka János egykori SZDSZ-elnök is.

A hazai privát egészségügyi szektor legnagyobb felvásárlását hajtja végre a Doktor24 és az UNION a pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának megvásárlásával. Közleményük szerint a Doktor24 és az UNION célja, hogy országszerte kedvező áron tegye elérhetővé a magas színvonalú privát egészségügyi ellátásokat.

Így 9 műtővel és 85 ággyal a hazai magánegészségügyi szektor piacvezető sebészeti és ortopédiai profilja, illetve országosan meghatározó járó- és fekvőbeteg-ellátási portfóliója jött létre. A Doktor24 a Dunántúlon és Közép-Magyarországon immár másfél millió család számára nyújt 1 órán belül elérhető privát egészségügyi szolgáltatásokat.

Évi 42.000 orvos-beteg találkozóval és 3200 elvégzett műtéttel a pécsi Da Vinci Magánklinika járó- és fekvőbeteg-ellátásban egyaránt régiós piacvezető.https://hvg.hu/gazdasag/20220106_Gigafelvasarlas_a_hazai_maganegeszsegugyi_piacon