Skip to content

Ítélet várható az egykori ministráns ügyében, akit szexuálisan bántalmazott a papja

 

Pénteken hirdethetnek ítéletet a jelenleg 36 éves Pető Attila ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – írta közleményében a Magyar Helsinki Bizottság.

Az egykor ministránst még tizenéves korában szexuálisan molesztálta egy kispap. Az áldozatból mára vádlott lett, ugyanis Pető nem volt elégedett azzal, ahogyan a katolikus egyház az ügyét kezelte és többször próbált telefonon felvilágosítást kérni a vizsgálatot vezető elöljárótól, valamint egy püspöktől, akit korábban apjaként tisztelt. A két egyházi méltóság az áldozat tájékoztatása helyett inkább feljelentette őt zaklatásért.

A molesztáló papot egyébként eltiltották hivatásától, ezt azonban csak 2019-ben közölték Petővel. A jelenlegi ügy vádlottja az elszenvedett szexuális zaklatás miatt bocsánatkérést várt, amit a tárgyalás egy korábbi szakaszában meg is kapott az egyik feljelentőjétől, Süllei László érseki helynöktől.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük