Skip to content

Dráma a Dakaron: kiderült, terrorcselekmény áldozata lett az egyik versenyzőpáros, a pedál alatt volt a pokolgép

 

Blikk.hu beszámolt róla, hogy a tizedik startjára készülő Philippe Boutron és öt társa egy kísérőjárműben ülve hajtott el a dzsiddai Donatello Hoteltől, amikor egy mellettük bombával végrehajtott (valószínűsíthető) terrorakcióban megrongálódott az autójuk. Most kiderült, nem egy másik kocsit robbantottak fel, hanem a sajátjukat, így egy hajszálon múlt az életük.

Dráma a Dakaron: kiderült, terrorcselekmény áldozata lett az egyik versenyzőpáros, a pedál alatt volt a pokolgép

Dakar, 2009
Fotó: MARTIN BERNETTI / AFP

– Philippe ült a kormánynál és az autó aljában, a pedál alatt elhelyezett szerkezet robbant fel, úgy ötszáz méterre a szállodától – tette hozzá Barbet. – Hatan ültünk a járműben. Megdöbbentünk és nem mozdultunk.

Boutront még a közel-keleti országban megműtötték, majd repülővel hazaszállították, s most a párizsi Percy Katonai Kórházban kezelik. A francia terrorelhárítási ügyészség az állampolgárait ért támadás után vizsgálatot indított, a Dakar-szervező ASO pedig bejelentette, megerősítette a a mezőny tagjainak az őrzését, védelmét.

„Az orvosok azonnal gondoskodtak Philippe-ről. Most mesterséges kómában van, hogy enyhítsék a fájdalmait”

– olvasható a csapat, a Sodicars Racing közleményében.

Forrás: Blikk.hu



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük