Egy öttagú szlovákiai csapat fosztogatta a kempingeket a Szigetközben. A rendőrök elkapták őket, majd a jogerős ítélet is megszületett az ügyükben.

Varga Judit igazságügyi miniszter a családjával kempingezett a Szögetközben, a nyaralást azonban Ásványrárón egy lopás zavarta meg: amikor túrázásból visszaértek, akkor vették észre, hogy a sátrukból értékek tűntek el. Az esetről másfél éve a Blikk számolt be.

Telex információi szerint egy öttagú szlovákiai banda fosztotta ki a sátrat, akiket egy hét után kaptak el a rendőrök. A lap szerint nem csak Vargáék jártak pórul, több lopás is történt a környéken, a legtöbb esetben sátrakból, nyitott lakókocsikból, illetve apartmanokból tűntek el értékek. Úgy tudják, a miniszter családját ért lopás ennek a sorozatnak a része volt.

Az öt szlovák állapolgár ellen tavaly áprilisban emeltek vádat, a Telex szerint az elkövetők beismerték a bűncselekmények elkövetését és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Négyüket a bíróság 3 év 4 hónap szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Ötödik társukat pedig 3 év szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet 2021. augusztus 16-án lett jogerős.

A cikk szerint a Szigetközben gyakoriak a lopások, a határ közelsége, a gyors