A Blikk Bíró Márkot hozta fel, aki 2010 (!) óta egyszer sem szólalt fel az országgyűlésben, az idei év sem volt kivétel. Farkas Flórián a másik példa, aki hosszú évek óta „ül hosszú, méla lesben„, a 76 éves Kerényi János pedig öt éve nem szólalt fel az országgyűlési patkóban.

Rogán Antal is némasági fogadalmat tehetett, bár ő a miniszterelnök kabinetfőnökeként tevékenykedik, vagyis gyanítható, hogy máshol nem ennyire szemérmes a megszólalásokat tekintve. Kövér László házelnökként aktív, képviselőként nem annyira. Kubatov Gábor sem szaggatja magát a megszólalásokkal, de ő meg a Fidesz pártigazgatója, míg Semjén Zsolt a miniszterelnök egyik helyettese, de ő sem vitte túlzásba képviselőként a felszólalásokat.

Vannak olyan honyatyák is a cikk szerint, akik egyéni körzetből jutottak a Parlamentbe (nem listáról), és mégsem érezték a késztetést, hogy választókerületük ügyében korteskedjenek az országgyűlési patkóban. Ők a következők a Blikk összesítése szerint:

Tessely Zoltán (Bicske), Zombor Gábor (Kecskemét), Manninger Jenő (Keszthely), Lezsák Sándor (Kiskunfélegyháza), Cseresnyés Péter (Nagykanizsa), Bencsik János (Tatabánya), Hubay György (Miskolc), valamint Simonka György (Dél-Békés),

aki mostanában sokat jár bíróságra, mert korrupciós vádak vannak ellene.

A lap igyekezett többüket is elérni telefonon, emailben, munkatársakon keresztül, de nem jártak sikerrel.