Skip to content

Jó tudni: Kötelező, hogy visszahívjon a körzeti dokid

Kásler kötelezte a háziorvosokat, hogy hívják vissza telefonon a betegeket

Visszahívási kötelezettséget rendelt el Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának tárcavezetője a háziorvosok számára – írja a Népszava. A miniszter utasítása szerint arra kötelezik őket, hogy biztosítsák online vagy telefonos elérhetőségüket a pácienseik számára, a nem fogadott hívásokra mihamarabb reagáljanak akár visszahívással, vagy bármilyen érdemi visszajelzéssel.

A lap szerint létező probléma, hogy a potenciális koronavírus fertőzöttek csak nehezen tudnak a háziorvosukkal beszélni, arra panaszkodnak leginkább, hogy a vonal foglalt, üzenetrögzítő pedig csak elvétve van az orvos mobilján, vagy a rendelő telefonján. Mindezek miatt a betegek sem tudnak üzenni, ki kereste őket és miért.

A tárcavezető utasítása azt is elrendeli, hogy a háziorvosok valamennyi covid-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet „arra alkalmas helyen”. Lehetőség szerint  rendelőben, „de ha erre nincs mód, úgy a beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol” – írja.

Kásler utasítását szinte egyidőben kapták meg a háziorvosok Müller Cecília országos tiszti főorvos határozatával, amiben elrendelték, hogy januárban tartsanak hétvégi oltónapot.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.12.29. 13:53

    Mi lesz a doktornővel, akinek a betegekkel való rendszeres orditozasatol -telefonon vagy személyesen -zengett a váróterem is. Hogy bírja a további terhelést? A betegeken csattan az ostor egyre erősebben?

    2
    1
  2. zp
    2021.12.29. 22:32

    Csak a szokásos módszer:
    az emberek szemben állítása.
    Itt most a beteg és az orvos .

    1
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük