Egy 24-én megjelent Magyar Közlönyből derül ki, hogy a kormány visszavonta a pécsi focicsapat, a PMFC új stadionjának előkészítéséről és megvalósításáról szóló korábbi határozatát – vette észre az Mfor. Szenteste napján több határozat is megjelent, amelyek különböző megszorításokat tartalmaznak, az ellenzéki vezetésű várost érintő döntés pedig azért meglepő, mert konkrét költségvetés eddig még nem kötődött a gyerkcipőben járó projekthez.

Tavaly még a város egyedül talponmaradt fideszes képviselője, Hoppál Péter büszkélkedett vele, hogy új stadiont kaphat az egykor szebb napokat látott, most a másodosztályban szereplő PMFC.

Baranya egy másik fideszes képviselője, Hargitai János kreditelte a stadion ötletét, aki azt mondta pár hónappal a bejelentés előtt, hogy neki írásba adta a miniszterelnök, hogy megépítik majd.

 Hargiati és Orbán, a stadionígéretkor.

A hírek szerint egy egy nyolcezer fős, UEFA 4. kategóriájú arénáról lett volna szó. Már volt a projektnek felelős minisztere és nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánították volna.https://444.hu/2021/12/25/akkora-baj-van-a-gazdasagban-hogy-a-kormany-megsem-epit-meg-egy-stadiont