Háromnapos szupergyors edzésterv Karácsonyra, ha mindenképpen mozognál
karácsony,futás
Az ünnep nem arról szól, hogy az edzés és a futás, meg a diéta legyen fókuszban, hanem arról, hogy meghitt pillanatokat töltsünk a családunkkal, miközben jókat eszünk-iszunk. Ha viszont úgy érzed, a tested igényel egy kis mozgást, mutatunk egy háromnapos edzéstervet, amit rokonlátogatás közben is bevethetsz!

December 24.

Reggel fuss egy fél órát! Valljuk be, ez azért a legsűrűbb napba is belefér. De, hogy hatékony is legyen, így csináld: 5 perc gimnasztika után kocogj 7 percet lassan, jólesően, majd 4X 1 perc erős tempó – 1 perc laza tempót! Ezután jöhet 2 perc laza – 5 perc lendületes tempó! Egy kis nyújtást iktass be, és már meg is vagy.

December 25.

Ma futás helyett otthon végezz el egy 15 perces teljes testet átmozgató edzést. 3 perc gimnasztika után jöhet 4 perc tabata négyütemű fektvőtámasz: 20 mp munka, 10 mp pihenő. Pár másodperc pihenés után szintén 4 perc plank tabata: a 20 másodpercekben fekvőtámasz helyzetben végezz terpesz-zár ugrásokat a lábaddal, a 10 másodpercekben pedig tartsd az alkartámaszos planket. Egy kis nyújtás és zuhanyzés után indulhatsz is a rokonokhoz!

December 26.

Irány újra a szabadba! Kocogj 10 percet, aztán fuss 4 perc tempót, 2 perc lazát, ezt ismételd meg újra, a végén jöhet 3 perc kocogás és az elmaradhatatlan nyújtás.

Ez azért beleférhet, ha tényleg szeretnél mozogni!