Skip to content

Covid. A tanárok meghátrálásra kényszerítik a kormányt

RTL: két hét haladékot kaptak az oltásra a tanárok

 

Eredetileg december 15-ig kellett volna beoltatniuk magukat az oktatóknak, különben kényszerszabadságra küldik őket. Az RTL értesülése szerint a határidőt kitolták.

Meghosszabbította a kormány a tanárok kötelező oltásának határidejét, az érintettek hétfőn kapják meg az erről szóló levelet – értesült az RTL Klub.

Az eredeti határidő ugyanis december 15-én lejárt, a Pedagógusok Szakszervezete pedig figyelmeztető sztrájkot helyezett kilátásba január 31-re, hogy ne küldjék kényszerszabadságra a beoltatlan oktatókat. Az RTL értesülése szerint az új határidő december 31, eddig kell felvenniük az első oltást az oktatóknak.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton Devecseren forgalomlassító tüntetést is tartottak a tanárok kötelező oltása ellen.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



11 Comments

  1. Névtelen
    2021.12.19. 11:14

    A kötelező oltással ugyanúgy fog járni a kormány, mint a netadóval. Meg kell majd hátrálnia.
    A társadalom akarata ellen nem lehet kormányozni, bármekkora felhatalmazása is van a politikának úgy általában. A konkrét ügyek társadalmi elfogadottsága felülírja az általános felhatalmazást.
    Orbánék ezt 8 év alatt elfelejtették, hát most újra meg fogják tanulni.

    3
    4
    • Névtelen
      2021.12.19. 11:46

      Kevés számú ostoba birka felelőtlen hőbörgése nem azonos a társadalmi elutasítással. És ezt a kurva vírust végre nem politika szempontjából kéne nézni, hanem orvosi szempontból. Az egészségünkről van szó. A felelőtlen hülyéket, akik még beoltatni is lusták magukat, a többi ember védelme érdekében jogos és szükséges erre kényszeríteni.

      3
      4
      • Névtelen
        2021.12.19. 15:58

        Ettől jóval bonyolultabb a felállás:
        1. Nem „kevés számú” az elutasítók aránya. 15-20 %-ra tippelek, de lehet, hogy magasabb. A netadónál sem a teljes társadalom tiltakozott, mégis meghátrált a fidesz.
        2. Az sokkal nagyobb kárt fog okozni, ha ezek a tanárok, tűzoltók, rendőrök, katonák kilépnek a rendszerből és elmennek máshová dolgozni, mint hogy be vannak-e oltva vagy sem.
        3. Sajnos nincs meg az orvosi alapja sem a kötelezővé tételnek, mivel az oltás elég sok embernek nem segített a vírus elleni védelemben. A 2019-es évet alapul véve a 41.- 46. hét halálozási számosságban: 2020-ban 33 %-kal haltak meg többen, és 2021-ben is, 60 %-os átoltottság mellett 25 %-kal! Ez valljuk be, nem túl fényes eredmény.
        4. Az oltást elutasítók közül elég sokan már átestek a víruson. Ezeknek az embereknek a kötelező oltása indokolatlan, fölösleges feszültséget szít. Rusvai professzor sem javasolta az oltás kötelezővé tételét, és tőle kis hazánkban kevés ember ért jobban a vírusokhoz. Respekt viRusvai profnak, hogy őszintén, a mainstream-mel szemben mer nyilatkozni. (Lehet, hogy ő visszautasította a gyógyszergyártók meghívását a legutóbbi melegebb éghajlaton, pl Bahamákon rendezett konferenciára… :))) ).
        5. Elég nyilvánvalóan látszik, hogy a vírus fertőzési, megbetegítési képességét elég csekély mértékben sikerült befolyásolni az oltásokkal. Ettől kevésbé csak a semmit sem érő textil maszkok hordatása, a 1,5 méteres távolságtartás, a maradj otthon kommunikáció, az erkélyen tapsolás és egyéb fszság hatott a vírusra.
        6. Javaslom az elfogadás művészetének gyakorlását, mind a másként gondolkodókkal, mind a saját sorsunkkal szemben. Ez hatásos egyedül.

        2
        3
        • Névtelen
          2021.12.20. 16:03

          Nyugi, a kormány vár. Várja hogy végre essen a hó, nehogy az a néhány szerencsétlen pedagőgös munka nélkül maradjon. Várja őket a hólapát! 🙂

          • Névtelen
            2021.12.20. 16:22

            szeva nyugibarom!

            2
            1
          • Névtelen
            2021.12.20. 17:05

            Majd mátyás puzzleznak a gyerekek az órán a la retkeskörmű kásler miklós.

          • Névtelen
            2021.12.20. 21:16

            nekem elég a retkeskörmű által biztosított 37%
            a legkisebb rossz elve
            a Káslert mocskolók mehetnek a tepsibe.

            „0.704 x (1 – H) / 0.296 = 0.6 / 0.4

            0.704 – 70.4% beoltott lakosság
            H – a vakcina védelmi hatásfoka kórházba kerülés
            ellen
            0.296 – a 29.6% oltatlan
            0.6 – 60% kórházban lévő oltott
            0.4 – 40% kórházban lévő oltatlan

            A képletben a H értéke 0.369, azaz a teljes vakcinálgatottság is csak 36.9%-os védelmet ad kórházba kerülés ellen.”

        • Névtelen
          2021.12.20. 20:38

          És ezt hány első meg hány második osztállyal mondod, hogy minek milyen orvosi alapja van? Minek okoskodik, aki hülye?

      • Névtelen
        2021.12.20. 16:00

        Az egész világ hülye!!!
        Csak ez a néhány oltástagadó az igazi helikopter.
        Vigyázó szemetek Kóborra vessétek…

        1
        1
  2. Névtelen
    2021.12.20. 19:44

    Egész oltáskényszerítésnek a nagyvilágban lehet az lesz a vége ,hogy egy világforradalom lesz ami örökre véget vet a Kínai keleti covid diktatúrának. 7 milliárd embernek „ha betelik a hócipője” azt a pár százas háttérhatalom nem fogja tudni megállítani. Főleg, hogy egrye inkább biztosabbnak tűnik, hogy mesterséges vírus nem a természetben alakult ki. Ha pedig beigazolódna, hogy a vírust is ember állította elő akkor honnan tudják az emberek biztosra, hogy a vakcina majd jó hatású lesz ellene? Főleg, hogy mellékhatásai is vannak az oltásnak. Emberek ezt felismerve tüntetnek. Lásd: Anglia, Franciaország, Hollandia, Ausztria szomszédságunkba is már zavargásokká fajuló tüntetések az oltáskényszerítések miatt emiatt az egész kínai keleti covid diktatúra miatt. Sőt nyugat Európában volt olyan is ahol még az ünnepi események is covid és kényszeroltás elleni tüntetésekké, zavargásokká fajultak. Oltáskényszerítés sehol sem vezet jóra látszik. Mert minden ember a saját testével rendelkezik abba külsőleg ha beavatkoznak van aki nem szereti és meg lehet azt is érteni. Van olyan is akinek a vallása is tiltja az oltást. Ilyen sok oltás mellett miért jönnek újabb mutációk? Miért gyengülnek oltások, hogy ismétlő oltások emlékeztető oltások kellenek? 60 % nyájimmunitást mondtak azt mondják most már 90 % nyájimmunitás kell. 100% immunitás mellett ha mindenkit mondjuk idővel beoltanának és még mindig terjedne a járvány akkor mi lenne a következő verzió, hogy a világ 7 milliárd embere egyszerre oltasson? Szóval sok itt a furcsaság nem csak a covid de az oltás körül is. Oltáskényszerítés nem vezet jóra látszik mert sok országban tüntetésekké és zavargásokká fajulnak. Sokan félnek jogosan okkal, hogy 2022 a felfordulás éve lesz világszerte ez a covid pedig valami csúnyább kezdete. Csődök, gazdasági összeomlások jöhetnek sokan félnek ilyen károk is lehetnek a covidnak.

    1
    1
  3. Névtelen
    2021.12.20. 21:09

    rizsszemeket a kínafob libsik seggébe! Odavannak Nyugatért

    2021. december. 20.
    Ez a svéd cég tényleg chipet rak az oltott emberekbe, de jó okkal
    szerző:
    hvg.hu

    Az Epicenter egy igen sikeres startup, amely hosszabb ideje vizsgálja, miként lehet elektronikus eszközöket az emberi testbe illeszteni. A svéd társaság legújabb kísérletei a koronavírus ellen már beoltott embereknek szólnak: azt kutatják, hogyan lehet minél kényelmesebben igazolni/bemutatni az oltási státuszt. A Daily Mail szerint ezt a folyamatot egy apró, a bőr alá helyezett mikrochip jelenti.

    A szerkezet természetesen nem az oltással kerül a testbe (mint ahogy a konteóhívők hiszik és terjesztik), utólag adják hozzá, és teljesen biztonságos. A parányi, mindössze rizsszem méretű chipet egy arra alkalmas leolvasó felé kell mutatni, amely ezután betölti az abban tárolt, a vakcina beadásakor kapott orvosi dokumentumot. A cég egy mobiltelefonnal kezdte el használni a terméket. A mobil ebben a helyzetben egyszerre volt a leolvasó és a chipben lévő információ megjelenítője.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük