Skip to content

Úgy néz ki, Trócsányi Lászlóból nem lesz köztársasági elnök

Úgy néz ki, Trócsányi Lászlóból nem lesz köztársasági elnök

A fideszes EP-képviselő lehet a Károli Gáspár Református Egyetem rektora. Eddig Áder János egyik lehetséges utódjaként emlegették a politikust.

A Károli Gáspár Református Egyetem rektora lehet Trócsányi László volt igazságügyminiszter, jelenleg a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője – értesült egyetemi forrásokból a Magyar Narancs.

Trócsányi 2022 februárjától lehet a Károli rektora. Az egyetemet jelenleg Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes vezeti, vagyis nincs kinevezett első számú vezetője az intézménynek.

Az némi zavart okozhat, hogy jelenleg a Szegedi Tudományegyetemet fenntartó és működtető alapítvány kuratóriumának tagja Trócsányi, bár a lap szerint ez nem összeférhetetlen.

A Narancs megkereste Trócsányi Lászlót, aki annyit válaszolt, hogy „tárgyalásban vagyunk”, ugyanakkor nem cáfolta az értesülést. Azt azonban elmondta, hogy az EP-képviselői mandátumáról nem kíván lemondani.

Trócsányi neve a kormánypártoknál régóta forog, mint Áder János utódja a köztársasági elnöki székben. Áder mandátuma jövő májusban jár le, utódját az Alaptörvény szerint jövőre, március-áprilisban választhatja meg még a jelenlegi összetételű parlament.https://hvg.hu/itthon/20211214_trocsanyi_laszlo_rektor_koztarsasagi_elnok



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2021.12.15. 06:52

    Inkább utcát seperni, vagy követ törni küldeném.

  2. Névtelen
    2021.12.15. 10:56

    Jajj, nem lesz belőle elnök.
    Mindig a magyart éri a csapás.
    Mi lesz velünk,ha ez így megy tovább?

    • Névtelen
      2021.12.15. 17:15

      Jön semjén zsolti. Nem röhögött még rajtunk eleget a világ.

    • Névtelen
      2021.12.15. 17:52

      Basszus! Készen van már az összekötő út? 😁😂🤣😀😂

      „-Ennek a végén lesz egy összegzés, amit nyilvánosságra fogunk hozni infógrafikával. Utána jön az, hogy szervezetet építünk és helyi ügyeket keresünk. Szegeden ez pont nehezebb, de Miskolcon például ilyen ügy, hogy hiányzik az avasi lakótelepet az egyetemmel összekötő út.
      Szegeden inkább az volt, hogy ugyan jó a Szegedi Egyetem, de az egyetemisták elvágyódnak, mert nem tudnak elhelyezkedni. …

      -A helyi ügyekre adott momentumos megoldásokat kommunikálni is kell valahogy: fel tudna sorolni néhány vidéki napilapot?

      -Ööö… Délmagyar például… Akkor Miskolc közelében valami Észak-… Nem tudom, pontosan a nevét, Észak-Magyarország? Nem tudom pontosan a nevét. Sok napilap Mediaworks-tulajdonba tartozik, rajtuk keresztül nehezen tudnánk kommunikálni. A Szeged.ma például.

      -Az egy hírportál. Nem napilap.”

      • Névtelen
        2021.12.16. 07:19

        Nincs, mert a Miskolctól ellopott 7 mrd átkerült felcsútra.Tudod, mindenkinek ki kell venni a részét a védekezésből.Közteherviselés van.:

        „A felcsúti fejlesztések azonban nem csak a sportberuházásokról szólnak, most éppen okosiskola épül a faluban. A polgármester arról beszélt a település november végi, éves közmeghallgatásán, hogy az új intézmény nem csupán a helyeiknek készül. „Úgy néz ki, hogy az új tanévet szeptemberben már itt fogjuk tudni kezdeni, ebben a szép modern iskolában. Tisztelettel várjuk a környezőbeli gyerekeket is ezen a megnyitón és az iskolában. Az összértéke ennek 6,5 milliárd forint volt” – mondta Mészáros László polgármester.”

  3. Névtelen
    2021.12.15. 16:45

    „jelenleg a Szegedi Tudományegyetemet fenntartó és működtető alapítvány kuratóriumának tagja Trócsányi, bár a lap szerint ez nem összeférhetetlen.”

    Már miért is lenne összeférhetetlen, hiszen a Fideszben egyszerre tud valaki fradista és diósgyőri lenni (Varga Judit), vagy a Mezőkövesdnek és a Diósgyőrnek szurkolni (Csöbör Katalin).

    • Névtelen
      2021.12.15. 17:49

      szánalmas cuclib picsogás

  4. Névtelen
    2021.12.15. 18:04

    Húú wazze! Akkor Fleck Zoltánból lesz. Most mekkmesterkedi a Szájer alkotmányát.

    „Márki-Zay Péter: Fleck Zoltán már dolgozik az új alkotmányon”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük