Márki-Zay Péter Budapest egyik legdrágább luxuséttermében borozott Bige Lászlóval – számolt be róla a TV2 híradója, a felvételt pedig a teljes kormányzati média átvette. A Tények riportjában hosszasan sorolták, hogy egy üveg francia vörösbor közel félmillió forint is lehet a belvárosi étteremben, míg egy vacsoramenü több mint 44 ezer forintba kerül.

„A rezsicsökkentést támadó baloldali politikuson nem látszott, hogy különösebben aggódott volna a számla miatt, hevesen bólogatott és nevetgélt a gazdákat megkárosító műtrágyakirállyal” – hangzott el a riportban, amelyben egyszerre igyekeztek támadni az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét és a Nitrogénművek tulajdonosát.

Megkeresésünkre Márki-Zay Péter azt mondta, Bige László fizette az ebédet, ami néhány ezer forintba került.

„Aki több százmillió forinttal támogatta a fideszes szervezeteket, annak egy ebéd valószínűleg nem okozhatott problémát”

– fogalmazott Márki-Zay Bige Lászlóról, aki a Forbes listája szerint 2020-ban az ország 12. leggazdagabb vállalkozója volt, vagyonát 115,5 milliárd forintra becsülték.

Ennél jóval érdekesebb volt a miniszterelnök-jelölt szerint az, hogy miként került az étteremhez a TV2 stábja. Eredetileg ugyanis egy másik étteremben találkoztak volna a milliárdossal, és csak a helyszínen derült ki, hogy az már bezárt. Ezután spontán módon választották ki a Sas utcai portugál étteremet.

„Hogy került oda a tévéstáb, amikor fél órával korábban még én sem tudtam, hogy ott leszek? De Bige László sem tudta”

– mondta Márki-Zay. Arra utalt a miniszterelnök-jelölt, hogy valamelyiküket követhették vagy lehallgathatták, máskülönben nem tudja, hogy értesült a TV2 stábja ilyen gyorsan a találkozó pontos helyszínéről és időpontjáról. Már az étterem ablakán keresztül is filmezték őket, majd ahogy kilépett az ajtón, elmondása szerint odaugrottak elé a kamerával, hogy a rezsicsökkentésről kérdezzék.https://telex.hu/belfold/2021/12/08/marki-zay-peter-bige-laszlo-etterem-talalkozo-kutatas