Egy párizsi modell budoárja

Mészáros Zita húsz éve dolgozik Párizsban a divatszakmában, olyan házaknak, mint a Lanvin vagy a Chloé. Ha valaki, ő aztán mindent tud a franciás sikkről. Nem is várhatjuk tőle, hogy egy sima kávézót, vintage boltot vagy divatüzletet nyisson, hiszen a stílus éppen ezek kombinációjából jön létre. Zita Pozsonyi úti helye, a Pr09re55 így leginkább concept store, egyszerre mindegyik és egyik sem.

A picike bolt tehát olyan, mintha meghívást kapnánk valakinek a fantáziavilágába, aki történetesen a legjobb divatházaknak dolgozott. Zita ugyanis Alber Elbaz utolsó múzsája és a Lanvin ház modellje is volt, de stylistként és a bemutatók összerakásában is segédkezett. Jelenleg is aktív stylitként a Chloénál , ahol ugyancsak 12 évig modellkedett és olyan tervezők jobbkezévé nőtte ki magát mint, Hannah MacGibbon, Phoebe Philo vagy Clare Waight Keller, így sokszor ingázik Párizs és Budapest között.

 

Fotó: Szabó Gábor – We Love Budapest

A Pozsonyi úti kis üzlet véletlenül találta meg  Zitát, akinek csekélyke vendéglátós múltja van, az is Brazíliából.

De belépett az üres boltba és tapasztalt stíluskirálynőként azonnal tudta, hogy milyen teret képzelt el ide.

 

 

fekete-fehér burkolat, a hatalmas üvegablakok kijelölték a többi elem helyét a térben, a preloved art deco asztalok, a puha szövött párnák és jókora neon így került a picike üzletbe. A legjobb rész azonban a felső emeleten található kuckó, ami olyan, mintha egy topmodell budoárjába csöppentünk volna.

 

Kis foteleken, pár asztal mellett, a legmárkásabb öltözetek, például egy csodás Yves Saint Laurent nadrágkosztüm társaságában fogyaszthatjuk el barátnőnkkel kávénkat, szintén preloved csészékből, amik közül néhány Zita nagymamájától érkezett. A tér összességében hoz egyfajta hercegnős hangulatot, de ez nem egy hatéves kislány, hanem egy felnőtt, sokoldalú nő képe egy hercegnőről.

 

 

A pár márkás darab közt Zita saját kollekciója is helyet kap. Az összesen hat darabból álló sorozat a divattal szemben az állandóságot, a stílust próbálja megragadni és olyan omniwear elemeket tartalmaz, amelyek végigkísérik életünket és megfelelő kiegészítőkkel éppúgy illenek egy elegáns vacsorára mint délutáni piknikre.

Az üzletbe kerülő termékek kiválasztásánál Zita fontosnak tartotta, hogy olyan dolgok legyenek a boltban, amelyeknek valamilyen hozzáadott értékük van. Kedvenceink közé tartoznak a Trudon parfümök, amelyek 1643 óta borítják illatfelhőbe használójukat, de nagyon szépek voltak az L.G.R kézzel készült olasz napszemüvegei is. De megtalálhatók a boltban a SentimentsCouture szájmaszkjai és Kedves Kata fotói is.

 

 

Ha pedig csak nézelődnénk, beszélgetnénk, akkor mindehhez fogyaszthatunk kávét, teát és macaront is. Zitának sok terve van a kis bolttal, még az is elképzelhető, hogy hamarosan 7 modulos stílustanácsadásba fog kezdeni, amit mi részünkről alig várunk.https://welovebudapest.com/cikk/2021/11/30/shopping-egy-parizsi-modell-budoarja-a-pozsonyi-uti-pr09re55-ben-jartunk