Fluor: „Mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében, mi vagyunk a szar a palacsintában”

Fluor Tomi páros lábbal szállt bele a Fideszbe

„Mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében, mi vagyunk a szar a palacsintában” – mondta a Szabad Európának adott interjújában az énekes.

Kicsit nehéz megítélnem, de biztos, hogy egy csomó mindent jól csináltak. Például nagyon szépen kettéosztották az országot és rengeteg karácsonyi vacsorát elrontottak – válaszolta a 444.hu szemléje alapján Fluor Tomi a Szabad Európa arra vonatkozó kérdésére, hogy szerinte mit csináltak jól Orbán Viktorék.

A zenész elmondta, mikor két éve újraolvasta Orwelltől az 1984-et, ledöbbent, hogy „egy az egyben passzol minden”: ” Ha valamit nagyon jól csináltak az abszolút az, hogyan legyenek hatással az emberekre, hogyan bontsanak le mindent módszeresen, szépen, fokozatosan, folyamatosan.

A „Fidesz titkát” úgy foglalta össze:


Szerinte az a nép, amely sokáig infantilizálva volt, annak nem nagyon adatott meg a lehetőség arra, hogy felnőjön és döntsön a saját életéről, ezért hozzászokott az apa szerephez.

Fluor Tomi megrökönyödését fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy az „európai” vagy a „liberális”  jelzők szitokszavakká váltak.

A zenész emlékeztetett Orbán egyik beszédére is:

„A másik mondat, ami nekem iszonyatosan mélyre ment és lesújtó volt Orbántól, hogy azt mondta: mi vagyunk a küllőbe rakott bot és mi vagyunk a tüske a köröm alatt.

Tényleg erre vagyunk büszkék az Európai Unió tagállamai közül, hogy másokkal kicseszünk? Juhé, mi vagyunk a telefosott fal a benzinkúti vécében, mi vagyunk a szar a palacsintában.”