Legyen tökéletes karácsonyi hangulat az otthonodban!

Az ünnepek közeledtével az emberek többségét magával ragadja a hangulat, és szeretne egy kis adventi, karácsonyi érzést csempészni az otthonába is a várakozási idő alatt. Az elgondolás jó, a kivitelezés azonban nem annyira egyszerű: rengeteg gyönyörű dekorációt lehet találni a boltok polcain és a webshopokban egyaránt, nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. De persze nem is lehetetlen: néhány egyszerű szabályt betartva csodás karácsonyi hangulatot varázsolhatsz az otthonodba!

Így válassz karácsonyi dekorációt:

  • Mindig tervezz! A legrosszabb, amit tehetsz, hogy ad hoc jelleggel összevásárolsz mindenféle díszítőelemet, ami megtetszik. A gyönyörű karácsonyi dekorációk láttán nem nehéz elcsábulni, de ha mindenféle koncepció nélkül vásárolsz, azon fogod kapni magad, hogy összeszedtél egy halom össze nem illő dolgot, olyan alapok pedig kimaradtak, mint például az ablakdísz, ajtódísz. Legyen egy terved, gondold végig, mit hová tennél, és eszerint haladj a vásárlással. Persze ha közben ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy vegyél egy manót – nos, az nem bűn!
  • Határozd meg előre a színvilágot! Tudod, mitől olyan szépek a bevásárlóközpontok karácsonyi dekorációi, vagy a netes képek díszítései? Attól, hogy harmonizálnak a színek! Kicsit visszautalva az előző pontra: ha ötletszerűen vásárolsz, könnyen lehet, hogy teljesen eltérő színvilágú holmik kerülnek a kosaradba, amik nem fognak együtt jól mutatni, bármilyen szépek is külön-külön.
  • A kevesebb néha több. Nagyon csábítóak a kreatív karácsonyi figurák, és nehéz megállni, hogy mindet összevásárold, de hidd el, ebből káosz lesz. Nem kell az otthonod minden négyzetcentiméterét beborítani ünnepi díszekkel és figurákkal, mert nagy mennyiségben csak azt éred el, hogy inkább túl giccsesnek fog hatni, mint szépnek. Tarts mértéket: legyen mindenhol egy kis karácsony, de ne árassza el az otthonodat az ünnepi forgatag.
  • Inspirálódj! Ha magadban nem érzel elég kreativitást, bátran használd az internetes képeket inspirációnak – gyorsan rájöhetsz, milyen színeket és figurákat látnál szívesen a lakásodban, és a mértéket is könnyebb lesz belőni.

Jó készülődést az ünnepekre!

A fotó forrása:
Ewalds.hu