A zsidók elintézték. Miss Dél-Afrika megérkezett Izraelbe
„Megjöttem Izrael! 😍❤️🇿🇦” – a dél-afrikai szépségkirálynő a tel-avivi reptéren – Fotó: Lalela Mswane Intagram-fiókja

A friss beutazási tilalom ellenére a dél-afrikai szépségkirálynő Lalela Mswane tegnap (november 27-én) egy Instagram-bejegyzésben jelentette be, hogy megérkezett Izraelbe, és sikerül majd részt vennie a Miss Universe versenyen.

Izrael megtiltotta a Dél-Afrikába és onnan történő utazást, miután omikron-fertőzöttet azonosítottak az országban. Sokan úgy gondolták, hogy ez Lalela Miss Universe szereplésének végét jelenti majd. Korábban egyébként országa hivatalos körei, valamint az Afrikai Nemzeti Kongresszus kormányzópárt és számos követője felszólította Lalelát, hogy bojkottálja a versenyt, mert Izraelt apartheid rendszernek lehetne minősíteni a palesztinokkal való bánásmód miatt. A szépségverseny dél-afrikai szervezői ugyanakkor kitartottak amellett, hogy a nemrég megkoronázott Miss SA részt vegyen a versenyen.

Most a bojkottot támogatók úgy gondolták, az utazási tilalom égi jel, hogy Lalela ne vehessen részt a szépségversenyen, de “őfelsége” másképp tervezett – és vasárnap reggel le is szállt a Ben Gurion repülőtéren.

A 24 éves lány megérkezésekor közleményt adott ki, amely szerint megérkezett Izraelbe és részt is vesz a december 12-i versenyen: „Nagyon hálás vagyok, hogy képviselni fogom a gyönyörű Dél-Afrikámat a 70. Miss Universe versenyen” – írta.

„Dél-afrikai Köztársaság polgárának lenni nem csak megtiszteltetés, hanem hatalmas felelősség is, és eltökélt szándékom, hogy a tőlem telhető legjobban, büszkén képviseljem hazámat” – folytatta. „Nincs alkalmasabb idő a mainál, hogy a nőket érintő témákra helyezzem a hangsúlyt, hogy a bátorságot válasszam a kényelem helyett, és megalkuvás nélkül képviseljem a nők előmenetelével és jogaival kapcsolatos meggyőződésemben. A versenyen való részvételemet egyedülálló lehetőségnek tartom arra, hogy ne csak részesei lehessünk a párbeszéd és a béke folyamatának, de remélhetőleg hozzá is járuljunk ahhoz.” – tette hozzá.https://izraelinfo.com/2021/11/29/miss-del-afrika-megerkezett-izraelbe/?fbclid=IwAR1sTbnk7pYnbJNz4W-tGluzAF5pGCNzZ_z_1rynCeiZc7tH9s-iAUEddyc