Skip to content

Razziáztak a hatóságok a lélegeztetőgép-biznisz maláj szereplőjénél

Vinod Sekhar cégére csaptak le. A maláj milliárdos egy másik érdekeltségétől 6258 lélegeztetőgépet vett Magyarország.

Razziáztak a maláj hatóságok annak maláj milliárdosnak az irodáiban, akinek a cégétől a magyar kormány lélegeztetőgépeket vásárolt – írja a Magyar Hang.

A cikk szerint Vinod Sekhar üzletember Petra Group nevű érdekeltségéhez szállt ki több nyomozóiroda is. A Malaysia Now szerint pénzmosás és adóelkerülés gyanújával nyomozhatnak. A házkutatás Bangsarban történt két hete, dokumentumokat és különböző eszközöket foglaltak le. A rajtaütéskor a maláj milliárdos külföldön tartózkodott.

Vinod Sekhar neve Magyarországon akkor bukkant fel, amikor kiderült, hogy a cége, a GR Technolgies tavaly tavasszal kiugróan magas áron adott el a magyar kormánynak lélegeztetőgépeket. A 6258 gépet Kínából szerezte be, és ő volt a magyar kormány legnagyobb üzleti partnere a beszerzésekben. A lélegeztetőgépeket átlagáron 89 500 dolláros átlagáron vette meg Magyarország a cégtől.

A maláj üzletemberről utoljára akkor írtunk, amikor tavaly májusban vett egy korábban 19,3 millió dollárért gazdát cserélt luxusjachtot és egy Bombardier BD-700-1A10 magánrepülőt.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. repülő
    2021.11.30. 13:53

    Itt csak akkor történik bármilyen hatósági intézkedés, ha leváltják az ügyészség első emberét! Meg utána a többit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük