Tóta W. Árpád. Arra nem gondoltak, hogy Várkonyi ekkora balfasz, aki amint frissen megmászta az uborkafát…A nap kommentje
Miért? Miért nem bújik el Várkonyi Andrea bármelyik sarokba, és ha már parádézik, miért köpi le azonnal a népet, akin élősködik?
Mészáros Lőrincé eleve nem dicsőséges szerep: ő a malacember, akinek a bőrébe a miniszterelnök bevarrja a lopott pénzét. Ezt tudta jól, kerülte a nyilvánosságot, a felcsúti polgármesterséget is azért hagyta ott, mert az önkormányzati ülésekre odatalált a sajtó. Nem is volt alkalmas a szereplésre, amikor muszáj volt megszólalnia, akkor kinyögte, hogy okosabb Mark Zuckerbergnél, attól ilyen gazdag.
Azt gondolnánk, hogy a malacember babája legalább ilyen óvatos, mert neki aztán végképp nincs oka a dicsekvésre. Nyilvánvaló, hogy mit gondol róla az ország. Ez meg illegeti magát, interjúkat ad, kibassza az ablakba az esküvői menüt, meg könyvet ír a boldogságról. Amiben az olvasható, hogy ne legyen az ember unott hivatalnok. Hanem inkább – hát, kinek mihez van gyomra.
De miért? Miért nem intették le időben? Van kommunikációs stáb, még Kásler Miklós szakszerű bevilágítására is van szakember, hát hogyan történhetett ez meg?
Alighanem az volt a döntés, hogy legyen ebből egy coming out. Ahogy egy meleg előlép, közli, hogy ő ilyen, és ebben nincs semmi különös. Az lehetett a terv, hogy ha látják rajta, hogy nem szégyelli magát, akkor majd azt gondolják, hogy valóban nincs ebben semmi szégyenletes. Esetleg menő lesz, mint a gengszterrapperek.
Csak elfelejtették bekérni a kéziratot. Azt hitték, hogy ebből baj nem lehet, telerakja pronyó háziasszonybölcsességekkel, jóga, lepke, anyaság, és hadd szóljon. Arra nem gondoltak, hogy Várkonyi ekkora balfasz, aki amint frissen megmászta az uborkafát, már elő is adja az arisztokratát. Sőt nem is azt, hanem az önerejéből sikeres kiválóságot. Aki arra tanítja a lányát, hogy tanuljon, nehogy hivatalnok legyen belőle. Erről a nőről nem kell privát videó ahhoz, hogy kampányeszköz legyen belőle. Maga szállítja a kötelet. Van még idő egy második könyvre, az szólhatna tisztán a panelprolikról, és az infláció csúcsán érdemes kijönni vele. Címjavaslatom is van: MIÉRT NEM ESZNEK KALÁCSOT?