Skip to content

Átlátszó: egy NER-elitet szállító luxusjacht és Orbánt is utaztató luxusrepülő titkai

Átlátszó: egy NER-elitet szállító luxusjacht és Orbánt is utaztató luxusrepülő titkai

Egy Orbánt is szállító luxusrepülő és egy kormánytisztviselőket, MÁV-vezért szállító luxusjacht bensőséges, mesébe illő barátságát énekli meg az Átlátszó oknyomozó cikke elképesztő fotókkal és videofelvételekkel.

Egészen különleges barátságról, egy luxusjacht és egy luxusrepülő szoros viszonyáról közöl bensőséges történetet az Átlátszó. A két jármű rendre ugyanoda megy, ugyanott találkozik, kevés időt tudnak egymás társasága nélkül tölteni. További érdekes tulajdonságuk, hogy a jachton kormányközeli figurák, a repülőn pedig Orbán Viktor utazott dokumentálhatóan.

Mindkét jármű értékes: a jacht, amely a sokatmondó Lady Mrd névre hallgat, egy 2015-ös Benetti Crystal 140-es modell, 2017-ben 6,8 milliárd forintért volt megvásárolható. Kategóriája ún. pleasure craft: nem bérbeadható, csak a tulajdonosa és vendégei használhatják. A repülőgép pedig egy 2018-as Bombardier Global 6000, lajstromszáma OE-LEM, az ára 17 milliárd forint, üzemeltetési költsége pedig 1,5-3 millió forint óránként.

© Facebook / Orbán Viktor

De kik a tulajdonosok? Papíron a jachtot egy máltai strómancég, a PKF Fiduciaries International Ltd., amely máltai cégadatok szerint több mint kétszáz offshore céget kezel tulajdonosként vagy igazgatóként. A PKF tulajdonosai George Mangion és Marianne Mangion máltai lakosok, jó eséllyel strómanok. Ők a tulajdonosai annak az Artemy nevű jachtnak, amely fedélzetén Mészáros Lőrincet 2016-ban lefotózták. És az Átlátszó a felcsúti gázszerelő-Zuckerberget véli felfedezni a Lady Mrd fedélzetén is a kikötői kamerák felvételei alapján. Aki viszont biztosan, fotókkal dokumentálhatóan is a hajón utazott: Homolya Róbert egykori kormánymegbízott, jelenlegi MÁV-vezér, Szíjj László, az EU-s pénzeket felszívó Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa és Kovács Ernő egykori tiszakécskei polgármester és jelenlegi kormánymegbízott.

A repülő tulajdonosa ismeretlen, üzembentartója az osztrák International Jet Management GmbH. A gép gyakorlatilag folyton Budapesten áll, ha épp nem a jachtot követi. Az osztrák cég kezeli azt a másik kisgépet is, amelyből Mészáros Lőrinc 2018 januárjában szállt ki. Az OE-LEM luxuskörülményeit Orbán Viktor is ismeri: 2018. július 25-én utazott vele a Vidi bulgáriai, ludogoreci meccsére, ahogy ezt fotók is bizonyítják. Ekkor egyébként már megvolt a Magyar Honvédség csapatszállítója, amelyet Orbán Viktor szokott használni, és amelyről annyit mondott Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök az Indexnek: „mivel a Magyar Honvédségnek van repülőgépe, ezért külföldi hivatalos utak esetén inkább a Honvédségnek, és nem egy külföldi légitársaságnak fizetünk”.

© Túry Gergely

A két jármű feltűnően sokszor jár ugyanott, az Átlátszó összevetette ugyanis a hivatalos hajózási és repülési nyilvántartásokat. 2018 májusa és szeptembere között a Földközi-tenger térségében többször is keresztezték egymás útjait ugyanabban az időszakban.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



26 Comments

  1. Névtelen
    2021.11.28. 12:12

    csak a személyzetet sajnálnám ha odavész

    3
    2
    • Névtelen
      2021.11.28. 13:38

      akkor Soros György „oknyomozó” blogjának munkatársai miből élnének meg?

      2
      4
  2. Névtelen
    2021.11.28. 13:20

    Nagyon érdekes volt a cikk, gondolom erről van szó:
    https://atlatszo.hu/kozpenz/2021/10/07/videon-a-ner-idei-luxusjachtos-nyaralasa-meszarosek-jaszai-gellert-es-a-tobbiek/
    Ezeket kb gondoltuk is, hogy valaki nem véletlenül lesz milliárdos, és azt is, hogy a milliárdosok és a nagyvállalatok vezérei nem békávéval járnak, és nem a Bélatelepi strandon áztatják a seggüket.
    A cikk olvasása közben viszont felvetődik az emberben, hogy az átlátszó újságíróit és fotósát melyik titkosszolgálat vagy konkurens iparági szereplő finanszírozza, mert mások megfigyelése egy elég idő és pénzigényes feladat. Valószínűleg ürgebőrbe bujtatva egy búvárharangban lehet hozzájutni például a kikötői kamerák felvételeihez is mert nekem a jutub még sose dobta fel például a ragúzai kikötő iparikamera felvételeit., melyeket amúgy sem néznék napokon keresztül, hátha felbukkan rajta Lölő.
    Az pedig, hogy egy újságírónak álcázott kémkedőnek a telefonját lehallgatják, tényleg nagyon meglepő fordulat.

    2
    5
    • Névtelen
      2021.11.28. 15:39

      Szépen összefoglaltad. Ezek a k@rva újságírók miért nem tudtad békén hagyni az értünk luxusrepülőző, vállalkozó luxushajóján nyaraló minisztereknek, miniszterelnöknek. Rákosi elvtárs sem mondhatta volna szebben.

      3
      2
      • Névtelen
        2021.11.29. 12:09

        „a k@rva újságírók miért nem tudják békén hagyni”…
        a föníciaiak találmányáért… még teherautót is tudnak küldeni Dubcek-re,
        nemcsak a repülőgépek padlójához láncolnak.

        és mennyivel olcsóbb volt a Klára bikinivonalát figyelni a csatorna partról:

        „Az internetes naplóból kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc és családja a második hetet Hollandiában tölti.
        „Béreltünk egy hajót, olyat, amin 8 ember kényelmesen elfér, ott is tud aludni. A holland csatornákon próbáljuk meg bejárni a vidéket. Valahonnan Amszterdam mellől indulunk, és egy héten keresztül naponta megteszünk ezzel a hajóval 20-40-50 km-t. Estére kikötünk, és ott alszunk. Este megyünk másnap tovább. Csináltuk már ezt egy pár éve, talán 4-5 éve Franciaországban” – írta a kormányfő.
        A bejegyzés szerint a csatornahajózás ” nagyon nyugodt” dolog, „egy valakinek dolga, hogy vezesse a hajót, időnként zsilipelni kell, közben persze főzni ott a hajón, biciklivel elmenni vásárolni, és persze takarítani. De az egész persze olyan végtelenül nyugalmas. Arra való, hogy az ember olvasson, kis zenét hallgasson, társasjátékot játsszon, meg kártyázzon, beszélgessen naphosszat.”

    • Névtelen
      2021.11.28. 17:29

      Az a baj a te fajtáddal, hogy ha Gyurcsánynak neveznék a miniszterelnököt, és róla készülnének fotók luxus magángépeken és jachtokon, úgy fröcsögnél, hogy fulladoznál a saját nyáladban.
      Akkor bezzeg akik ezeket kiderítik nemzeti hősök lennének.
      Mint ahogy szerinted bizonyára a tényfeltáró újságírás csúcsa, hogy
      „Márki-Zay Péter bevallotta, hogy eltörölné a rezsicsökkentést”.
      Érted? BEVALLOTTA. Nem ám más véleményen van, mint a rezsi szilárd, aki ha a TV mutatja, ki kellene tenni a 18 éves korhatárt. Nem ám takarékosságra buzdítja a lakosságot. Nem ám azt mondja, hogy amerikai mintára nálunk is összeszedhetnék egymást a munkába igyekvők!
      Nem, menjenek csak hárman 3 kocsival, mindegyikben egy személlyel, a sofőrrel. Repüljön csak Orbán haveri magángépeken, mert ez kizárja a korrupciónak még a gyanúját is. Akik meg ezt felderítik, azok sunyi lesipuskás Soros-bérencek. Szerinted. Na miattad süllyeszti nyomorba az országot a fidesz.

      2
      2
      • Névtelen
        2021.11.28. 21:43

        Az a baj a te fajtáddal 🙂 , hogy azt hiszi csak 2 fajtája van a világnak. Fideszes vagy balos.
        – Képzeld el, hogy nekem Gyurcsánnyal nem az volt a bajom, hogy kőgazdag. Nekem Gyurcsánnyal az volt a bajom, hogy rendőrökkel szétverette az ellenzékének a gyűlését. Ilyen csak diktatúrában lehetséges. Az már csak hab volt a tortán, hogy szarul kormányzott, és szétloptak mindent.
        – Képzeld el, hogy nekem Orbánnal is bajom van. És nem az, hogy a közbeszerzéseket javarészt egy jól meghatározott kör nyeri el. Ez csak azokat zavarhatja jogosan, akik az előző garnitúra idején tömték tele a zsebüket. A többi akiket zavar a hatalom körüli emberek zsebtömése, azok meg hülyék, mert mióta a világ világ ez így van. Nekem Orbánnal az a bajom, hogy beleavatkozik a magánszférámba, amihez nincs joga. Nincs joga kötelezni, hogy a pofámra egy semmit sem érő maszkot pakoljak. Nem volt joga ahhoz, hogy 8 óra után ne mehessek ki az utcára. Nem volt joga arra, hogy fegyveres katonákat vezényeljenek ki az utcákra azt ellenőrizendő, hogy a semmit sem érő kijárási tilalmat betartassa. Magyarországon belpolitikai céllal a katonaságot nem vezényelhetnek ki a civilekkel szemben. Nálunk ez nem volt divat. És ezektől a dolgoktól akkor se lehet eltekinteni, ha Orbánék nagyságrendekkel jobban kormányoznak, és sok dologban sokkal normálisabban gondolkoznak (családok támogatása, drog liberalizáció, migránsok, lmbtq, közüzemek állami kézbe vétele, stb), mint a baloldal.
        – De nekem az sem fér bele a demokrácia felfogásomba, hogy külföldről finanszírozzanak újságírónak nevezett ügynököket, civilnek nevezett politikai szereplőket.

        2
        1
        • Névtelen
          2021.11.29. 10:20

          A világ összes orvosa hülye mert pofájukra egy semmit nem érő maszkot pakolnak?

          „Az orvosoknak sincs magyarázatuk a japán járványgörbe alakulására
          2021. október 20
          Az orvosok is tanácstalanul figyelik, hogy az augusztusi számokhoz képest több ezerrel kevesebb a kovid fertőzöttek száma Japán szerte. Úgy, hogy korlátozások sem voltak igazán.

          Japán mára szinte teljesen visszatért a járvány előtti élethez. Tokióban augusztusban még napi 6000 fertőzöttet produkáltak, ma viszont napi száz fertőzött sincs. Az AP hírügynökség szerint ennek még meglehet a böjtje, a gyors lecsengés után ismét felfutás jöhet.

          Japánban a vonatok és kocsmák zsúfoltak, mindenki örül a csökkenő esetszámoknak. Igaz: a maszkot most is mindenki hordja. A szakemberek értetlenül állnak a helyzet előtt, mert Japán szinte korlátozások nélkül vészelte át a vírust, miközben másutt nehézségek árán próbálják lenyomni a járványgörbét. ”

          • Névtelen
            2021.11.29. 18:15

            Az orvosok nem vírus ellen hordják a maszkot, hanem cseppfertőzést elkerülése okán. A koronavírus mérete átlagosan 0,06-0,14 mikrométer, a sebészi maszk pedig 3,00 mikrométer felett szűr. Ez több mint 20 szoros különbség. A textil maszkok még ettől is kevésbé szűrnek, tehát nincs értelme hordani őket. Ha komolyan vennénk azt, hogy szájmaszkkal kell védekezni, akkor FFP3 maszkot kellene kötelezővé tenni. Ez így csak parasztvakítás.

  3. Névtelen
    2021.11.28. 13:41

    UNALMAS
    „A Jobbik elnökének Csányi Sándorral is problémái vannak: „Vele majd az ügyésznek kell elbeszélgetnie, miért érezte úgy, hogy a luxusgépét Orbán rendelkezésére kell bocsátania, hogy az futballmeccsekre repüljön. Lenne miről elbeszélgetni vele. Milyen összefüggés van az ő gazdagodása és a miniszterelnök urizálása mögött? Ez is egy kérdés.””

    „INDEX
    2006.09.16.
    Gyurcsány 17-szer bérelt magángépet
    A miniszterelnök bérelt repülővel utazik Putyin fekete-tengeri rezidenciájára is. A kormányfő 2004 óta 117 millió forintot költött magángépes utazásokra. Mennyit és mekkora összegért utazott a többi miniszterelnök?
    Repülőgépet vásárolt az OTP
    A Falcon 900 EX a külföldi bankvásárlásokkal járó szakmai utakhoz kell.
    Nincs napirenden egy kormányzati különgép vásárlása, mondta a kormányszóvivő, amikor a kormányfő bérelt gépes utazásainak részleteiről érdeklődtünk. Gyurcsány Ferenc idén négyszer utazott bérelt géppel, ebből háromszor a Csányi Sándor vezette OTP Bank egyik cégétől bérelt egy Falcon 900-ast”

    1
    1
    • Névtelen
      2021.11.28. 15:40

      „Gyurcsány 17-szer bérelt magángépet” Egy évben.. ..Nahát. Szíjjártó Petike egy hét alatt bérel ennyit.

      4
      2
      • Névtelen
        2021.11.29. 10:15

        De Szíjjártóról még nem írták le, hogy

        „2017. december. 22.
        Gyurcsány a világ egyik legrosszabb vezetője
        szerző:
        hvg.hu
        És ezt egy amerikai kutatás mondta ki, nem is Orbán Viktor.

        Az egyik leghíresebb, gazdasági fejlődést kutató közgazdász, William Easterly és szerzőtársa, Steven Pennings nemrég jelentették meg új kutatásuk első verzióját, amely azzal foglalkozik, hogy az országok vezetőinek döntései mennyire járultak hozzá a GDP-növekedéshez – szemlézi az Index.”

        • Névtelen
          2021.11.29. 10:29

          Szíjjártóról ezt tudjuk. De ha akarod leírom. Szííjártó a világ egyik legrosszabb külügym inisztere. Tessék.

          2
          1
  4. Névtelen
    2021.11.28. 13:43

    Majd repül a Bige gépén MZP. Ennyi.

    4
    3
    • Névtelen
      2021.11.28. 16:05

      Ennyire kell csányinak az a műtrágyagyár zülledék??Látom most már az agrárminisztert – akiről egész mostanáig az se nagyon derült ki hogy létezik – is bevetettétek. Miért nem küldtök neki simán egy novicsokos süteményt és le van tudva a probléma. Putyin még nem adta át a receptet?

      2
      1
      • Névtelen
        2021.11.29. 10:10

        Hja, Csányi elbeszélgetésre hívta MZP-t oszt bekussolt.

        „Mivel az AdBlue-t az ezzel foglalkozó vegyi üzemek a műtrágyával párhuzamosan állítják elő, a két termékre egyszerre hatnak a piaci folyamatok, …”

        • Névtelen
          2021.11.29. 10:31

          Ha te mondod. Egyébként csányinak mi beszélgetnivalója van MZP vel?Csak úgy érdeklődök.

          • Névtelen
            2021.11.29. 11:56

            MZP már válaszolt. MZP már nem adja ki Hernádit sem, stb., stb.

            Láttad Dobrev arcát, amikor MZP arról beszélt , hogy haveri amerikaiak a benzinfalók helyett kisebb kocsit vesznek? Ott volt minden a Klára arcán 😁😂🤣😂

            1
            1
          • Névtelen
            2021.11.29. 14:25

            Gyerekek lassan el kellene dönteni ,hogy ebben a hónapban kitől fostok.MZP től dobrevtől vagy jakabtól?

      • Névtelen
        2021.11.29. 12:16

        az agrárminisztert csak te nem ismerted.

  5. Névtelen
    2021.11.28. 17:42

    Hány gyermek éhezik ma Magyarországon?

    • Névtelen
      2021.11.29. 12:01

      Szabó Tímea szerint mindegyik, de ő majd megállítja . Előbb Szegeden, aztán az országban, aztán a világon.

      (Szabó Tímea a Monológ párt egyik vezére. A másik Karácsony adjunktus, akit Böszme sms-ekkel megzsarolt, ezért most bosszúból Bajnai segítségét kérte
      imázsának emelésére. )

      1
      2
  6. Névtelen
    2021.11.29. 08:56

    Ez csak a véletlenek különös egybeesése . . .

  7. Névtelen
    2021.11.29. 12:14

    Szerintem meg az utóbbi 30 év legjobb külügyminisztere.

    Jut eszembe! Mi van Balázs Péter elvtárssal? Bajnaival, Bajnai bútorgyáros apukájával?

    1
    1
    • Névtelen
      2021.11.29. 14:23

      Nem tudom. Miért nem jársz utána?

    • Névtelen
      2021.11.29. 14:29

      30 év után sikerült visszaköltözni az orosz meg a kínai komcsiseggbe. Mi ez ha nem siker?

      „Szijjártó és Müller a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi tárca vezetőjének.”
      „Barátságrenddel tüntette ki Szijjártó Pétert az orosz elnök”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük