A volt újságíró azért gyanakszik arra, hogy régi médiás kapcsolataira lehettek kíváncsiak, mert 2015-ben a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei személyesen keresték fel amiatt, hogy a miniszterelnök repülőútjairól ne adjon információkat az újságíróknak. Azután vették fel vele a kapcsolatot, hogy a hvg.hu az év január 11-én megírta: Orbán aznap az OTP magángépével utazott Párizsba, a Charlie Hebdo című szatirikus lap szerkesztősége elleni terrortámadásra emlékező vonulásra, majd visszaúton megállt Zürichben is. Pető még aznap este találkozott két bőrdzsekis férfival a budapesti Arena Plazában, ahol elmondták neki, hogy veszélybe sodorta a kormányfő életét azzal, hogy információkat osztott meg a médiával a repülőútjáról. Azt is mondták a Direkt36 cikke szerint, hogy ez adott esetben akár terrorcselekmény előkészületének is számíthat, majd nyomatékosan megkérték, hogy többet ne csináljon ilyet, amit ő meg is ígért.

Állítása szerint olyan is előfordult, hogy egy megfigyelőkocsinak tűnő jármű parkolt állandó lakcíménél, Pegasus-célponttá válásának idején pedig az egyik magyar titkosszolgálat ültette le több alkalommal is elbeszélgetni. Az egyik ilyen alkalommal a titkosszolgálat olyan helyzetet teremtett, hogy ki kellett adnia a kezéből a telefonját.

Pető telefonján azonban az Amnesty International nem mutatta ki a Pegasus nyomait. Erre a Direkt36 szerint két magyarázat is van. Az egyik, hogy végül úgy döntöttek, nem törik fel a mobilját, a másik viszont az, hogy a törés csak technikai okok miatt nem valósult meg. Petőt 2018 őszén és 2019 tavaszán célozták be, amikor Magyarországon kívül repült sokat. A Pegasusnak pedig van technikai korlátja: a gyártó csak különleges esetben engedélyezi vevőinek, hogy az országuk határain túl végezzen vele megfigyelést.

.https://hvg.hu/itthon/20211122_pilota_titkosszolgalatok_pegasus_megfigyeles