Nem, nem potencia növelők. Váratlan mellékhatást találtak több olcsó vérnyomáscsökkentőnél, örülni fog neki

A hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.

Váratlan mellékhatást találtak több olcsó vérnyomáscsökkentőnél, örülni fog neki

Egyes vérnyomáscsökkentő gyógyszerek világszerte többmillió embernél csökkenthetik a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – állapította meg brit kutatók tanulmánya a The Lancet című orvostudományi folyóiratban.

Egészen különleges kőzetet fotózott a NASA a Marson

A NASA Mars-járója, a Perseverance újabb sziklát vizsgált meg, és érdekes dologra bukkant.

Rajta van a jelszava ezen a listán? Akkor azonnal cserélje le

A NordPass idén is összeállította a listáját, ami a 200, leggyakrabban használt legrosszabb jelszót tartalmazza. Az összesítést a magyar felhasználókra is megcsinálták.

Jön a bőrtapaszos Covid-vakcina, amely akár évtizedekig is védelmet nyújthat

A brit Emergex fejlesztése egy kis párna, ami a bőrre helyezve kezd működni, és a fertőzött sejteket igyekszik elpusztítani.

„Elon, édesanyádat elvitted már a Marsra, és vissza is hoztad?” – interjú Neil deGrasse Tysonnal

Elérhető cél, hogy kevesebben higgyenek az áltudományos híreszteléseknek, de ehhez bele kellene nyúlni az oktatási rendszerbe – mondja Neil deGrasse Tyson, aki asztrofizikusként évtizedek óta dolgozik azon, hogy a tudományos eredményeket közérthető formában tálalja. A szakemberrel erről és a James Webb-űrteleszkópban rejlő potenciálról beszélgettünk, és azt is megtudtuk, elutazna-e a Marsra.

Ha már hét közben szeretne értesülni a friss hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos kérdésekkel is foglalkozó Facebook-oldalát.