Lehetne mindennek hatósági ára? – A benzinkutaknál végre már nem kell számolgatni

Bevallom, engem mindig is bosszantott, és nem is igazán értettem, hogy az miképpen fordulhat elő, hogy mondjuk megyek Budapestről a Balatonra kocsival, és az egyik autópálya melletti benzinkúton ennyi volt a 95-ös benzin literje, a következőnél pedig nem annyi, mint az előzőnél. Teljesen össze voltam zavarodva. Most akkor én hol tankoljak? Hallottam olyan drámai esetről is, hogy valakinek néha Balatonszemesről megérte Székesfehérvárig menni egy tankolásért. Na, hétfőtől ennek a bábeli zűrzavarnak vége.

A balatonszemesiek tankolhatnak Balatonszemesen (ha lenne benzinkút), a nyékládháziak pedig Nyékládházán, mert az Orbán-kormány hosszas számolgatás, mérlegelés és tipródás után meglépte, amitől oly sokáig ódzkodott: 480 forintban maximálták a 95-ös benzin és a gázolaj árát november 15-től három hónapig. A magyar családok biztonsága érdekében. Ezek most nagy napok: a nyugdíjasok megkapták a nyugdíjprémiumot, Orbán Viktort tizenhetedszer is megválasztották a Fidesz elnökének, a benzin pedig hatósági áras lett.

Végre nem kell számolgatni és nézni, hogy hol éri meg tankolni, hiszen szinte valamennyi benzinkúton 480 forint a benzin (olcsóbb lehet, de drágább nem). Lehetnek-e ennél nagyobb biztonságban a magyar családok? Aligha. Viszont a Gazdasági Versenyhivatal munkatársait kicsit sajnálom, a benzinkutasok kormányzati parancsra fényes nappal kartelleznek, de nem tehetnek semmit.

Három benzinkutat kerestem fel hétfő délelőtt, megtekinteni a történelmi napot, amikor a kereslet-kínálat piaci mechanizmusainak a hatósági árral megálljt parancsoltak.https://444.hu/