A Wahorn-botrány miatt kiáll a szponzor Lakatos Márk műsora mögül

Nem támogatja a Konyhanyelv sorozat további részeit az Electrolux, és kiveteti a logóját a már publikált adásból is, amelyben az elhíresült pedofilmentegető kijelentések elhangoztak – írja a Hetek, ami megkereste a háztartási gépeket forgalmazó céget.

A múlt héten Csákányi Eszter színésznő, Mérő Vera aktivista és Wahorn András képzőművész voltak a műsor vendégei, és itt – miután Csákányi Eszter felidézte, hogy 8 éves korában molesztálta egy pedofil – Wahorn András megpróbálta mentegetni ez a cselekedetet.

Wahorn később rövid Facebook-posztban reagált: azt írta, egyrészt ő nem pedofil bűnöző, másrészt elítéli és súlyos bűnnek tartja a pedofíliát, és határozottan visszautasítja, hogy bárkit bármikor arra buzdított volna.

Az Electrolux most közölte: teljes mértékben elhatárolódik Wahorn András kijelentéseitől, „az minden szempontból ellenkezője annak, amit az Electrolux vállalati értékeiben, hitvallásában képvisel”. A cég közölte, hogy nem hirdet olyan felületen, „ahol bármilyen etnikum, vallás, kortól, nemtől független társadalmi csoport hátrányos megkülönböztetése, homofóbia, xenofóbia, gyűlöletkeltés, erőszak jelenik meg”.

444.hu