Skip to content

Miskolc. Salkaházy helyett adhatnák értelmesebb dolgokra is pénzt. Ime

Miskolc. Salkaházy helyett adhatnák értelmesebb dolgokra is pénzt. Ime

Jelentősen nőtt az igény az oltásra, mióta megduplázták az érte járó támogatást Józsefvárosban

A VIII. kerület az országban egyedüliként húszezer forintot ad a magukat beoltató rászorulóknak.

A kormány már régóta nem találja a megoldást arra, hogyan lehetne növelni az oltási kedvet az országban. Legutóbb azzal próbálkozott, hogy a kérdésben a munkáltatókra tolta a felelősséget, de nem járt nagy sikerrel. Magyarországon jelenleg 5 974 514 embernek adták be a vakcina legalább egy dózisát, de az oltási hajlandóság nagyon lecsökkent: naponta átlagosan 2000 ember kapja meg az első oltását.

A főváros VIII. kerületében – az országban egyedüliként – már hónapok óta igyekeznek minél több embert meggyőzni az oltásról. Ősszel vezették be, hogy akinek 71 250 forint alatti a jövedelme, 10 ezer forintot kap, ha beoltatja magát. Kicsivel több mint három hete pedig megduplázták a díjat: most már 20 ezer forint jár, ráadásul azoknak, akik nem keresnek többet, mint 99 750 forint havonta. A támogatásnak még egy feltétele van: a családban minden nagykorúnak be kell oltatnia magát, kivéve akkor, ha valakinek orvosi igazolása van arról, hogy ezt nem teheti.

Úgy tűnik, hogy a 20 ezer forintos támogatás már jobban meghozta a kedvet a vakcina beadatásához: az önkormányzat hvg.hu-nak küldött tájékoztatása szerint hétfőig

179 kérelem érkezett hozzájuk, közülük 67 már az emelt összeggel.

Ezek szerint jelentősen növekedett az igény, amióta megemelték a támogatást.

A kerületben azok is kérhetik a magasabb, 20 ezer forintra növelt összeget, akik korábban már igénybe vették a 10 ezer forintos támogatást. Az oltás első és második adagját is december 31-ig kell beadatni, a Janssen vakcinája esetében elég egy dózis.https://hvg.hu/itthon/20211108_jozsefvaros_koronavirus_vedooltas_tamogatas



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.11.09. 08:03

    Ébresztő miskolci nyugdíjasok! Vigyázzatok! Már elkezdik adagolni a dumát, hogy, hogyan akarják megszüntetni a Salkaházy programot, és ez miért is jó nektek.

  2. Névtelen
    2021.11.09. 17:12

    A rendezvényeken a 35.000 nyugdíjasból pár száz embernek van csak lehetősége részt venni. Ezek szinte majdnem mindig ugyanazok a személyek. Az erre költött milliókat hasznosabb dolgokra is el lehetne költeni amiből mindenki részesülhetne.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük