Skip to content

Hangfelvétel van róla, hogy a Párbeszédből kizárt Zaják Rita pozícióért cserébe szavaz a Fidesszel

Hangfelvétel van róla, hogy a Párbeszédből kizárt Zaják Rita pozícióért cserébe szavaz a Fidesszel

Az Éljen Szekszárd Egyesület a mandátuma visszaadására szólította fel Zaják Ritát.

Az Éljen Szekszárd Egyesület tagjai, jelenlegi képviselői és korábbi képviselőjelöltjei a listán szerzett mandátum visszaadására szólítják fel Zaják Ritát egy hangfelvétel miatt – közölték kedden.

Az egyesület szerint egy november 5-i közgyűlésen, amit Szekszárdon tartottak, az egyik napirendi pontnál szünetet kértek, de a mikrofon bekapcsolva maradt, így az élő közvetítés rögzítette, amint a fideszes polgármester és a Fidesz frakcióvezetője megtárgyalja, hogy az ellenzékből kivált Zaják Rita, aki eddig tanácsnokként dolgozott a polgármester mellett, alpolgármesteri pozíciót követel magának. Ezt az egyesület szerint azonban egyelőre nem tudják átvinni a közgyűlésen, mert az egyik fideszes képviselő nem akarja megszavazni, így nincs meg a többség. A felvétel alapján

a frakcióvezető azt ígéri, meggyőzik a hezitáló tagot.

Zaják Ritát korábbi pártja, a Párbeszéd kizárta, mert az ellenzéki Éljen Szekszárd frakció elhagyása után rendre a Fidesszel szavazott együtt. Zaják Rita eddig tagadta, hogy bármilyen előnyszerzés állna a háttérben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2021.11.09. 16:16

    Feljelenteni, elítélni. Gyalázatos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük