Skip to content

Új hírek érkeztek az 560 focipályának megfelelő területen épülő debreceni BMW-gyárról

2022 elején kezdődnek a BMW Group jövőbeni debreceni gyárának első épületkivitelezési munkálatai, melynek során a központi irodaépület és a képzési központ felhúzása is megtörténik. Emellett új munkahelyeket is teremtenek, ezt a német cég közölte az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A helyszínen jelenleg is zajlanak a csapadékvíz-elvezető árkok, a vízvezetékek és a különböző infrastruktúra-berendezések telepítési munkálatai; az energiaellátás, az utak és a parkolók kiépítése szintén folyamatban van. Ha minden jól megy, akkor a gyárból már az évtized közepén kigurulhat a tisztán elektromos meghajtású autók első hulláma.

 

A debreceni BMW-gyár építése javában zajlik
A debreceni BMW-gyár építése javában zajlik (Fotó: BMW Group)

 

A BMW Group építési és létesítmény-fejlesztési csapata a tervezési, minősítési és képzési feladatoknak, valamint a humánerőforrás- és menedzsment-funkcióknak otthont adó épületek felépítését helyezi előtérbe 2022-ben. A présüzem, a szerkezetépítő részleg, a karosszériafényező műhely és az összeszerelő csarnok felépítésére vonatkozó pályázati kiírásokat a következő hónapokban nyitja meg a cég.

Michele Melchiorre, a BMW Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a létesítményt építő csapat és Debrecen városa kiváló munkát végez.

„Együttműködésünk a városvezetéssel és Magyarország kormányának képviselőivel rendkívül professzionális, minden megállapodásunk határidőre teljesült. Nagyon elégedett vagyok a telephelyünkön zajló építési munkálatok előrehaladásával is” – tette hozzá Melchiorre.

A BMW Group Debrecenben építi fel első üzemét a Neue Klasse néven beharangozott modellgeneráció számára, a magyar gyártósorról olyan elektromos járművek gurulnak majd le, amelyeket a kezdetektől a kompromisszumoktól mentes, tisztán elektromos meghajtás sajátosságai szerint terveznek a mérnökök, olvasható a közleményben.

Látványos videón tekinthető meg, hogyan változott a gyár területe 2019 áprilisa óta:

A hamarosan kezdődő építési szakasz kapcsán újabb karrierlehetőségek nyílnak meg a humánerőforrás, a létesítményüzemeltetés, a pénzügy és a beszerzés munkaterületén. Az álláslehetőségek között ezen az oldalon lehet böngészni.

Az egymilliárd eurót meghaladó beruházásból felépülő, 560 focipályának megfelelő területen megvalósuló leendő debreceni BMW-gyárban évente 150 ezer gépkocsit gyártanak majd, és több mint ezer új munkahelyet teremtenek. A magyar kormány 12,3 milliárd forinttal járul hozzá a gyár felépítéséhez és beüzemeléséhez.

MTI



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2021.11.08. 08:59

    Ahhoz képest túl sok dolgozót nem foglalkoztat majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük