Interjú a debreceni menesztéséről, az újságírók és a futballszakma felelősségéről és arról, hogy egy NB I-es edző hogyan kerülhet be kvízkérdésként egy tévés vetélkedőbe.

Az NB II-es bajnokság az NB I-hez képest tényleg háború?
Az. Itt minden meccsen, minden egyes labdáért, minden egyes pozícióért óriási küzdelem zajlik.

Az NB I-ben nem?
De, csak ott sokkal jobban dominál a játék. Az NB II-ben vannak olyan csapatok, amelyek eleve úgy építik fel a játékoskeretüket, hogy szép nagydarab játékosokat raknak be, és főleg a párharcokra helyezik a hangsúlyt.

Kondás Elemér szerint az NB II-es foci sokkal inkább a háborúról szól, semmint a szép játékrólFOTÓ: CSUDAI SÁNDOR – ORIGO

Ebből a szempontból tényleg sokkal nehezebb a másodosztályban játszani. Meg azért, mert itt tényleg mindenki élet-halál meccset csinál azokon a találkozókon, amelyeken az NB I-ből leesett csapatokkal találkozik. Ezt a Debrecennel volt szerencsém végigélni, s most ugyanez a helyzet a DVTK-val is. Ez valahol normális. Ha ide eljön egy csapat és elér egy döntetlent, az nekik siker. Ha véletlenül itt nyer valaki, az nekik maga a csoda. Ezeken a meccseken csak mi veszíthetünk, ezzel nem könnyű együtt élni.

Nyomasztó ez?
Valamilyen szinten az, de el kell tudni viselni. A 12 csapatos NB I-ben három egymást követő győzelemmel óriásit lehet előrelépni a tabellán. Az NB II-ben ez nem így működik. Ha egy csapat itt beragad a középmezőnybe, akkor vért izzad, mire kikeveredik onnan. Ami a DVTK-t illeti: ennek a csapatnak vissza kell jutnia az NB I-be. Ezzel a szándékkal jöttem ide, hogy ezt a feladatot megoldjam a kollégáimmal közösen. https://www.origo.hu/sport/futball/20211105-kondas-elemer-interju-magyar-labdarugas-dvtk-debrecen-nb-1.html?utm_medium=Social&utm_campaign=origosport&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2RyaQamOQWCoeCuvE5BVr_7fOWxPGYhFxp2D6J3w02X1zPe8BPc54VwGg#Echobox=1636272485