Ötszáz euróra büntették a szlovák politikust, amiért a Magas-Tátra egyik védett patakjában fürdőzött

Romana Tabak, a kormánypárti OĽaNO képviselője még júliusban túrázott egyet a Magas-Tátrában, közben pedig megpihent az egyik sziklás patak vizében. Erről aztán képet is posztolt a facebookra. A történet eddig ismerős lehet, Magyarországon is előfordul, hogy politikusok nem a munkájukról, hanem teljesen irreleváns dolgokról osztanak meg képeket.

 Romana Tabak nyakig benne.  Forrás: Romana Tabak facebook

A kommentelők segítségével aztán hamar kiderült, hogy a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) tengerszemeiben és patakjaiban szigorúan tilos a fürdőzés. Vizsgálat is indult a politikussal szemben, aminek mostanra lett eredménye. A szlovák Állami Természetvédelmi Hivatal 500 euróra (mai árfolyamon 180 ezer forintra) büntette Tabakot.

A politikus azt írta, tudomásul veszi, bár nem számított ilyen magas összegű bírságra. Reméli, hogy mások tanulnak az esetéből és tudni fogják, hogy kell viselkedni egy nemzeti parkban.https://444.hu/2021/11/01/otszaz-eurora-buntettek-a-szlovak-politikust-amiert-a-magas-tatra-egyik-vedett-patakjaban-furdozott

(Új Szó)

A képviselőnő korábban az abortusztörvény miatt került a figyelem középpontjába. Ezzel kapcsolatban a közösségi médián azt írta: „Ha Záborská törvényét elfogadják, fontolóra veszem, hogy kilépek az OĽANO-ból”.

Tabaková ezután tegnap a biztonságos és törvényes terhességmegszakítás mellett tüntetett Pozsonyban, de az internetezők hamar kiszúrták, hogy a képviselő paradox módon az első olvasatban támogatta a törvényt.  

A „Nem leszünk csendben” (Nebudeme ticho) mozgalom több más szlovákiai városban, Brünnben és Prágában is demonstárciót szervezett. Az abortusztörvényről a parlament soron következő ülésén döntenek.