Csak az ijedség volt nagy, sérülés szerencsére nem történt csütörtökön délután a Déryné utcában, ahol a 18 számnál tégla nagyságú vakolatdarabok hullottak a járókelőkre. Egy hetven éves nénit el is talált egy nagyobb darab, szerencsére azonban csupán a vállát súrolta, és a vastag télikabátnak köszönhetően nem okozott sérülést.

2008-ban történt

Miskolc – A Széchenyi u. 68. szám alatti (Könyváruházzal szembeni) épület homlokzati stukkódísze leszakadt egy járókelőre. A férfi a helyszínen meghalt, a feleségét sokkos állapotban szállították el. A Centrum környékét lezárták, a villamosok sem közlekedhetnek a helyszínelés idején. Tragédia Miskolc belvárosában - olvasói fotók 2008.08.26. Tragédia a miskolci főutcán 2008.08.26.   Rászakadt az épület egy darabja 2008.08.26. Halál Miskolc belvárosában: rászakadt az épület egy darabja 2008.08.26.  

 

Telefonon kapta a tragikus hírt a fiú

– A szüleim kollégája értesített dél körül telefonon, hogy baj történt a szüleimmel, készüljek a kórházba – mesélte el az utcai balesetben elhunyt kérdezőbiztos fia a délután folyamán. – Azt sem tudtam, hogy hová menjek hirtelen, még abban a tudatban voltam, hogy a Diósgyőri Kórházba.

– Telefonálgattam, mire kiderült, hogy már csak a megyei kórházban van baleseti sebészet. Épp indultam volna, amikor újabb telefont kaptam, hogy még nem indultak el a rohamkocsik. Nem lakunk messze, így még én is a helyszínen értem őket. A kórház felé tartottunk, amikor édesanyám mobilon szólt, hogy édesapám út közben meghalt.

– Édesanyámat a Semmelweis sürgősségi osztályán tartották egy órácskát megfigyelés alatt, kapott két nyugtató injekciót, aztán hazajöttünk. Még nem nagyon beszélgettünk. Azt tudom, hogy éppen kérdezni indultak, rendszeresen foglalkoztak ezzel. Általában azon a környéken mozogtak, ha nem értem el őket valamiért mobilon, akkor arrafelé kerestem őket – mondja a 29 éves fiatalember, aki egyébként együtt lakik a szüleivel. A nála 5 évvel fiatalabb húgát, aki Budapesten talált állást, már ő értesítette telefonon.

– Épp azt beszéltük, hogy biztos mindenki teszi a dolgát, vizsgálódnak. Reméljük, az igazi felelősöket számonkérik, s nem csak egymásra fognak mutogatni az érintettek.

“Lehet, hogy csak az imádság tartotta fönn…”

Az építész szakértő szerint tervszerű karbantartás hiányában bárhol bekövetkezhet hasonló baleset. A miskolci sétáló utcán egyébként gyakran látni a falakról lehullott vakolatdarabok nyomait.