Skip to content

És miért adta el most a Gerincgyógyászati Központot teljes egészében Csányi Sándornak?

„Szörnyű volt látni, hogy balesetben gerincsérült fiatal emberek lebénultak”

Varga Péter Pál gerincsebész a „tisztes szegénységből” jutott el a kórházalapításig. A Gerincgyógyászati Központot most mégis eladta teljes egészében Csányi Sándornak.

„Hatéves koromtól dolgoztam, semmit nem kaptam ingyen” – sűríti egy mondatba életútjának egyik tanulságát az idén 70 éves gerincsebész és magánkórház-alapító. Varga Péter Pál hiába szerzett első és második nekifutásra is maximális pontszámot, mégsem vették fel az orvosira, amikor azonban harmadik nekifutásra már bejutott, onnan egyenes út vezetett az ortopéd sebészeten át a gerincgyógyászatig.

A gerincsebészeti szakosodásról a traumatológián segédmunkásként eltöltött évek győzték meg. Ahogy a HVG-nek adat interjúban fogalmazott: „Szörnyű volt látni, hogy balesetben gerincsérült fiatal emberek lebénultak, s aztán a szövődményekbe előbb-utóbb bele is haltak.”

A honvédség kiürített egykori tiszti kórházában önálló gerincsebészetet alakított ki, majd Országos Gerincgyógyászati Központ néven privatizálta.

A HVG-nek adott interjúban beszél arról is, hogy mit látott, amikor a rendszerváltás után belenézhetett a róla szóló III/III-as jelentésekbe, hány ösztöndíjas tanulmányutat tud maga mögött, hogy tudta kikerülni a paraszolvencia kényszerpályáit, és miért adta el most a Gerincgyógyászati Központot teljes egészében Csányi Sándornak.

A teljes interjú a HVG e heti számában, illetve a hvg360-on olvasható.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2021.10.21. 17:38

    Csányi azért vette meg a Gerincgyógyászati Központot, mert jó üzletember, és már most látja, hogy hamarosan tömegesen fognak a központ ajtaja előtt sorakozni a fideszesek új gerincért. 🙂

    • Névtelen
      2021.10.21. 20:00

      évszázad kommentje

    • Névtelen
      2021.10.21. 20:22

      Tele vagyunk akciós gerincekkel. Árleszállítás van.

      A jobbikosok kivették magukból.
      A Párbeszéd (=MONOLÓG) tagjai kivették magukból
      A möszöpösök csak gerincük hátrahagyásával tudtak átsétálni
      a Debil Kretén pártba.

      • Névtelen
        2021.10.22. 11:28

        A fideszeseknél pedig genetikailag hiányzik a gerinc… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük