Skip to content

Merkel még a búcsúzóul is Orbánék szekerét tolja

Merkel óvatosságra intett az EU-s pénzek megvonásával kapcsolatban

Merkel óvatosságra intett az EU-s pénzek megvonásával kapcsolatban

A leköszönő kancellár Angela Merkel szerint mielőtt az uniós forrásokat befagyasztanák Magyarország és Lengyelország felé, előbb le kell ülni a két országgal tárgyalni.

Angela Merkel pénteken arra figyelmeztetett, és nem érdemes elsietni az európai uniós pénzügyi támogatások blokkolását a jogállamiságot nem tiszteletben tartó országok, így Lengyelország és Magyarország felé – írja a Politico. A leköszönő kancellár kritizálta az EP-t, amiért az azzal fenyegetőzik, hogy jogi lépéseket tesz az Európai Bizottsággal szemben, mert az vonakodik alkalmazni az EU-s források visszatartását.

Merkel szerint a jogi lépések előtt meg kell próbálni tárgyalásokat folytatni. „Úgy gondolom, itt az ideje, hogy mélyen elbeszélgessünk a lengyel kormánnyal arról, hogy miként tudunk túl lenni a nehézségeken. Nagy gondjaink vannak, de a tanácsom az, hogy ezeket oldjuk meg tárgyalások során, találjunk kompromisszumokat” – fogalmazott.

Ezzel arra utalt, hogy a lengyel kormány kedden elfogadott egy alkotmánybírósági állásfoglalást, mely szerint a lengyel alkotmány elsőbbséget élvez egyes uniós jogszabályokkal szemben. A döntés kritikusai szerint ez az állásfoglalás megkérdőjelezi az Európai Uniót megalapozó szerződéseket.

Az MTI kiemeli: Angela Merkel nem hiszi, hogy a bírósági eljárás az egyetlen módja annak, hogy feloldják tagállamok közötti politikai nézeteltéréseket, noha – mint mondta – minden bizonnyal helyes, hogy időnként az uniós bíróságnak kell döntenie bizonyos ügyekben.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2021.10.17. 19:45

    Nem tudom, hogy miért ilyen nehéz a felfogása a világ minden népének az eredetét, de a védekezésük árja elméletével a németeknek logikus, hiszen nem magyarázhatja meg, hogy a miskolci elmeosztály világkönyvtára alapján kerültek berendezésre nagypán Kecskés név kezdetével. Újhelyben Hecske volt már régen. Együtt mentek végig valamennyi történelmi koron, így a hangyás korán is Hangya bolt berendezésével az emberiség ellenes csapások, hangyás utód létre hozásával. Itt 1971-ben jártak. Az sem magyarázat, hogy világ-Monarchiát akartak ukránokkal és romániai magyar felvett nevűekkel világ urával az élen, mint Magyarország felszámolói, amik Koncz Gáborral kezdtek romániai Gábor Áron rézágyúi összes Gáborának kitermelésével véráldozással a nácik tetteinek ismétlésével, értelmiség legyőzéssel, bolt és közlekedési fóbiával. Ezért hallgat és hazudik mindenki, ez a vasbabilon jelentése, amerikai Kapitány Dániel szobor központjával együtt, adventista könyveik alapján, amiből berendezték őket. Nincsen Babilon, sem vas, sem cserép, sem arany, hogy aranykort hozzanak létre a világ mészárosai. Az, hogy tort ültek a médiájukkal, a miskolci elmeosztállyal a világ összes szerepét végrehajtották négyszer, mutatja Németország felsőbbrendűségét.

    Nem tudom, hogyan lehetne Lengyelországot, mint egyetlen isteni országot külön választani a Rákóczi tértől, amelyik vas népét jelenti Romániának, amelyik legyőzte őket, kétszeres vasfüggönyt emelt annak idején. Négyszer ismételték a lengyel történelmet, II. János vezetésével a miskolci elmeosztállyal az élen.

    Minden gondot jelentett, ami bennük hiba volt, hogy őket selejtként teremtették meg, így hajtották végre a gumibábok, ürülékbe ültetett zöldségnevűek, állatnevűek, meg az összes deformációik tettét, szerepét, nemiségét, minden miatt támadva 85 éve a családomra, ami bennük karmikus volt. Őket ezért szeretni kell, körbe véve mindennel, mint amik iszonyatot hajtottak végre az egész világon emberiség, környezet és állatok ellen.

    El lesz hallgattatva, mint ahogyan elégetésre is került az összes anyag, ami egykori történelmet jelentette, a google inaktiválja a youtube fiókomat, mert nincsen nézettsége, meg mindent letörölnek az internetről, ami a népek eredetét, tetteit jelenti, hiszen rengetegen vannak, meg tisztulnak 63 éve szappantisztító sorozatokkal. Ezzel az erővel le lehetne fel lehet függeszteni mindenki fiókját, aki nem botrányhús, meg celeb,mivel ezekből van a bevétele.

  2. repülő
    2021.10.18. 08:58

    Szerintem meg a német multi cégek szekerét próbálja meg tolni, főleg ide értve az autó ipart, ami nagyon nagy veszteségeket könyvelhet el.
    Nem tudják a cégek kitalicskázni a magyar gazdaság termelési értékeit úgy mint eddig.
    A mutti nagyon betett „okos” politikájával a német iparnak, mivel nagyon nagy problémát okoz az áram hiánya. Bezáratta észnélkül a német atomerűveket, majd az idén teljes kapacitással kellett működtetni a szénerőműveket, mert az nagyon zöld.
    Végül francia import árammal élik túl a hiányt, amelyről köztudott, hogy 80 %-ban atomerőművekben történik a megtermelése!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük