Márki-Zay Péter fixációja a 25 meleg férfi maszk és gumi nélküli orgiájával (kábítószerrel a hátizsákban)
. évfolyam 2. szám
Kedves olvasónk/hallgatónk/nézőnk/előfizetőnk!

Kezdjünk rögtön az Új Himnusszal, a LEGENDÁS PÉCSI Új Menüett zenekar 1986-os videoklipjével, amely a pécsi zenei scéna legnagyobb szakértőjének számító Köszönjük, de nem kell több pécsi zenekar! Facebook-csoport figyelmét is elkerülte. (Ellenben Lovasi András legfrissebb sajtófotójával, amelynek kapcsán a csoport fölveti az elgallamiklósodás lehetőségét.) De nem kerülte el Herczeg Márk kollégánkét, a Gyémántkontent rovat komputeragyú, röntgenszemű, hiperlink-bicepszű szerkesztőéjét! Mindössze 386 view a Youtube-on – igazi ritkaság. (Jó, amire kimegy ez a link már átviheti az ötszázat.) Az Igényes Rockzene Kedvelőinek kötelező:


GAS rovat: Őszi-téli Netflix- és HBO-napszemüvegek

Hogy divatcégek, meg mindenféle más cégek bevásárolják magukat nagy, vagy annak ígérkező filmekbe, nem mondom, hogy egyidős a hangosfilmmel, de a Ray-Ban például olyan szinten vette meg az eredeti Blues Brotherst a 80-as években, hogy Jake Blues Original Wayfarerben volt, Elwood meg New Wayfarerben. Vagy fordítva. De egyik az egyikben, másik a másikban, hiszen a Ray-Ban nem leváltotta a Wayfarert, hanem kibővítette: az Original Wayfarer az elegánsabb, klasszikusabb, vastagabb, nehezebb, hajpántnak hordhatatlan, a New pedig kevésbé.

A tévésorozatos termékelhelyezés is barlangrajz már, például Don Johnson a Miami Vice-ban (1984-89) szintén Ray-Ban Wayfarert hordott, pedig aki látott már filmes sztájlisztot két méternél közelebbről, az tudja, nincs az az isten, amiért ismert márkát adna egy fontos szereplőre. Elvégre hol lenne abban zsenialitás?!

A jelenkori sorozatok legmarkánsabb termékelhelyezése valószínűleg a La Casa De Papel (A nagy pénzrablás, Money Heist) című spanyol sorozatban volt (az első két évad szerintem elég jó). Egy romantikus kommunista által szervezett banda kirabolja a spanyol nemzeti bankot. És a főnök, a Professzor (El Profesor) egy addig nem különösebben exponált Persolt hord, amiben az az óriási okosság, mármint termékelhelyezésileg, hogy a Persolon nincs branding, szabad szemmel látható felirat, szóval a legkevésbé sem szájbarágós. Látni persze látni, hogy Persol, a szár és a keret találkozásánál műholdról is tisztán kivehető a supreme arrow rozsdamentes acélja.

Lehetetetlen kideríteni, melyik keret mióta létezik, nekem legalábbis igen ritkán sikerült, de azt gyanítom, a Professzor egy már létező Persolt (PO3160V) kezdett hordani, ebből hozták ki aztán a különleges szériákat, mint az El Profesor Original, ami csak egy PO3160V díszdobozban, dísz áron, és az El Profesor Sergio, ami egy áttetsző szürke keretes PO3160V. (Fan fekt, hogy véletlenül a Ray-Ban is kihoz most egy acetát, vagy legalábbis nem fém keretes Aviatort, ami eddig nem volt nekik.)

A Casa De Papelben nem is volt más markáns optikai termék, most viszont megnéztem az amerikai médiamilliárdos családregény, a Succession (HBO, magyarul Utódlás) első két évadát, és egyfelől elég jó, másfelől zseniális a casting. Harmadfelől ha nyomaszt, hogy egy sorozatban senkivel sem lehet azonosulni, mert mindenki önző, anyagias gyökér, akkor nem ajánlom. Negyedrészt Kieran Culkin, aki a Reszkessetek betörőkben Kevin kólától ágyba vizelő öccse volt, közben felnőtt, és csodálatosat alakít.

A Luxottica, amely sokak szerint a Föld optikai iparában olyasmi, mint a Csillagok háborújában a halálcsillag (földrajzi név, nagy betű, Halálcsillag?), Ray-Ban, Persol, Oakley, Chanel, Prada, Bulgari, Vogue, stb, stb,  nagyon beindult a sorozatszponzorációval. Ennyire még soha nem termékelhelyeztek tele filmet, vagy sorozatot, mint ezt. Nem zavaró, hiszen hát napsütésben egy milliárdos pereputty miért ne viselhetne napszemüveget? Inkább az szólaltatja meg a fejcsengőt, hogy látod: jé, mindenki Luxottica termékben vereti!

Oliver Peoples OV5217S, egyedi lencsével, mert itt a főszereplő, Brian Cox nem Logan Royt alakítja, hanem saját magát, és saját maga civilben fényérzékeny.

Logan Roy filmbéli fia, Kendall (Jeremy Strong) szintén Oliver Peoples-ben (OV5392)

Ezen a ponton kezdtem nagyon megkívánni egy Ray-Ban Outdoorsmant az alábbi mellékszereplőtől – a termékelhelyezés be is töltötte hivatását.

Tom (Matthew Macfayden) a vidámpark üzletág vezetője, de szerintem a családba házasodás miatt kepott Persolt (PO3256).

Majdnem családtag, de igazából csak jogász, úgyhogy Ray-Ban lesz az (RB4126, alias Cats 1000):

Nem akarok szpojlerezni, de ennek a nőnek a családjának az etikus médiabirodalmát akarják egyszer felvásárolni. Hogy sikerül-e, nem mondom meg, de a szemcsi egy Persol PO3092 – ezt jól tolják, mert magasabb beosztáshoz mindig prémiumabb márka jár. Dukál.

Bezzeg a sok ellenszenves között egy idegesítő/ellenszenvest alakító Nicholas Braun (Greg Hirsch), aki csóró rokonként kerül a sorozatba, csak sima Ray-Bant hordhat, ami egy RB2168-es cikkszámon futó Meteor.

Ha már így belejöttem, elmentem a Luxottica őszi-téli kollekciójának bemutatójára, ami nekem eleve egy nonszensznek tűnt, hiszen ki az istennyila vesz ősszel és télen napszemüveget?  Az a legjobb, hogy Kieran Culkin kerek napszemüvegét még Makó Szabolcs, a Luxottica marketingese sem tudta lapzártáig azonosítani. Kicsit olyan, mint a Ray-Ban Round Metal, de annál nem lóg bele a zsanér a lencsébe, másrészt az eddigiekből kiderült, hogy a családtagok, illetve közvetlen leszármaztottak Persolnál vagy Oliver Peoplesnél alább nem adhatják.

Bennem az is komoly kérdésként merült fel, hogy a Ray-Ban miért nyomja most az Outdoorsmant. És rá is tapintottam a lényegre! Azt képzeljék el, hogy a világ napszemüveg-iparának jelenlegi legnagyobb termékelhelyezése az új Top Gun film lesz (Top Gun 2, itt egy jó kis 8 perces trailer, 4K-ban), ami már jó ideje kész van, csak a covid miatt ugyanúgy tologatták, mint az utolsó Bondot. Eredetileg 2020 júniusában kellett volna kijönnie, most 2022 valami a céldátum. Nyilván egy fosnak ígérkezik, de legalább (állítólag) igazi vadászgépekben igazi g-k érik a színészeket, mert az arcből jellegzetes gyűrődéseit CGI-vel nem lehet úgy megcsinálni.

Na, de a lényeg, hogy az új Top Gunban lesz három új Ray-Ban Aviator, ami nyilván nem új, mert már Douglas MacArthur tábornok is, stb, stb, de azért a keretek anyagán és a lencsék színén tekergetnek majd valamit. Én értelemszerűen csak akkor nézem meg, ha bekerül a torrent-forgalmazásba, ha egyáltalán megnézem, de a termékelhelyezés úgy is behozza az árát. A linkelt trailerben az egyik csókán egy narancssárga tükrös polarizált Aviator van, érzed a bizsergést?

Na de a válasz a kérdésre, hogy miért van egy napszemüveggyártónak őszi-téli kollekciója: azért, mert a divatiparban a szeptember a január, erről szól a 2007-es The September Issue című film, melynek van egy zanzával felérő ajánlója is a Youtube-on. Mai szemmel már kifejezetten egzotikus a #metoo előtti világ: Anna Wintour nem egy szörnyeteg, a modellek nem egytől egyig heroinista áldozatok, hanem hát a divatipar is csak egy ipar. Mint egy autógyár, vagy egy vágódíd – termelni kell.

BÓNUSZ!!!

Jártak már divatcég sajtó-agymosásán? Ha nem, de érdekelné önöket a prezi, fogadják a  Luxottica őszi-téli kollekciójának slide-jait! Felbukkan a Village People rendőrje neonban, meg ipari mennyiségű bullshit. Bennem annyi maradt meg, hogy új trend a bébi napszemüveg (utolsó előtti lap), és hogy a hülye nevű tervező, Alain Mikli trade mark-izéje, hogy minden cuccán van egy kis aszimmetria. Mostantól figyelem.


Extreme Street Fashion rovat: Carpathian Brigade vs. Anna Dello Russo

Anna Dello Russo, az egyik legnagyobb olasz divatguru, a japán Vogue főszerkesztője, 2,1 millió követős instasztár a Piccadilly Circuson magyar ultrákkal fotózkodik. (Nyilván az angol–magyar délutánján.) Sajnos nem lehet értelmesen embedelni, ezért csak linkeljük, ráadásul egy sokképes/videós gyűjtemény részeként posztolta, úgyhogy az ötödik lapozásra jönnek a legfrissebb street fashion trend (Anna Dello Russo főleg extravagáns street fashionben diktálja a trendet) szerint feketébe öltözött magyar fiúk.


A mangó az új Shane McGowan
(mangó topic never dies rovat)

Csak jönnek és jönnek az újabb észrevételek, tippek, megfejtések, felajánlások mangóügyben. Mint már jeleztük, alighanem a magyarság egyik régóta gennyedő lelki sebét vakartuk meg. Most még egy fontos érlelési szakhozzászólást idézünk, és legközelebb akkor térünk vissza a témára, ha beérkeznek a tuti forrásokból a beígért tesztgyümölcsök.

Tehát:

„Helló,

Megfejtése a mangós mizériának az etilénes érlelés, pontosan ugyanúgy, mint a banánnál (bejön a teljesen zöld banán, etilénes kamrában pár óra alatt megérik). Lenti linken a teljes mangóérlelő knowhow.

Én belgiumban élek, minden boltban (lidl stb) lehet kapni érett mangót, rajta egy matricával, h »Ready to eat«, néha van éretlen, azon nincs matrica.

Otthon én még nem láttam érett mangót, hiányzik az igény rá gondolom, pedig a banánt nem zölden eszitek. Banánérlelő kamra az pl a Nagybani piacon is, ha akarnák, akkor bedobhatnának pár raklapnyi mangót is.

https://www.mango.org/wp-content/uploads/2017/10/Mango_Handling_and_Ripening_Protocol_Eng.pdf


Gyémántkontent rovat

Az aktualitáson túlmutató (mondhatni: örökérvényű) prémium kategóriás tartalmak Herczeg Márk szakértő kalauzolásában:

1. A madárszimulátor (amiben az ember valószínűleg huzatot is kap).

2. A dobos kutya, ami az Office főcímdalához adja az ütemet:

3. Az elspoilerezhetetlen szívós-bikinis-törpés videó Snoop Dogg-hegedűremixszel:

4. Nem viccelődök itt valami tréfás fogalmazással, elég megnézni Zoltán Erika háttértáncosait.

5. Márki-Zay Péter fixációja a 25 meleg férfi maszk és gumi nélküli orgiájával (kábítószerrel a hátizsákban).

6. Kőhalmi Zoltán kezdő humorista szembesül a rádiókabaré valódi természetével: „És azt láttam, hogy egy ismert Kossuth-díjjas színész kimegy a színpadra, és azt mondja, hogy PINA!”