Hoppá. Szlovákia egyes járásaiban bezárnak az éttermek már hétfőtől a járvány terjedése miatt

Az előttünk álló négy és fél hónapban több mint ezermilliárd forint pluszjuttatást ad a kormány a társadalom különböző csoportjainak, aminek nyilván minden kedvezményezett örül, ennek az árát viszont valószínűleg nagyobb inflációval kell megfizetni – írta elemző szerzőnk a héten. És ebben még benne sincs az az összeg, amibe a mostani energiapiaci árak mellett a rezsicsökkentés fenntartása kerül, pedig jobb lenne, ha az állam inkább a lakások, házak alapos felújítását támogatná.

Arra nincs esély, hogy az energiaárak visszatérjenek a korábbi szintekre, sőt, az átlagosnál hidegebb tél esetén olyan drasztikus következményekkel kellene szembenézni Európa jelentős részén, mint a leálló gyárak és a veszélybe kerülő élelmiszer-termelés, ami ismét csak inflációt okozna.

Pedig az éttermekben már enélkül is jelentős áremelést jósolnak, igaz, ehhez képest mérsékeltnek mondható az eddig mért drágulás. A legrosszabb forgatókönyv nyilván az lenne az ágazat számára, ha ismét be kellene zárni, ami itthon egyelőre nem fenyeget, Szlovákia egyes járásaiban viszont meg kell tenniük az éttermeknek már hétfőtől a járvány terjedése miatt.

Az alábbiakban további érdekes, fontos cikkeket ajánlunk, ha írásaink elnyerik tetszését, és megteheti, kérjük támogassa lapunk működését ezen a felületen keresztül. Jó olvasást, kellemes hétvégét!