Skip to content

Újabb rekord dőlt meg az előválasztási részvételben

Újabb rekord dőlt meg az előválasztási részvételben

Az utolsó előtti napon 102 ezren voksoltak.

Személyesen, a sátraknál 78 471, online pedig 23 525, vagyis összesen 101 996 ember szavazott az ellenzéki előválasztás második fordulójának utolsó előtti, pénteki napján, ezzel megdőlt a keddi rekord. Akkor közel 97 ezren voksoltak a versenyben maradt két miniszterelnök-jelölt valamelyikére.

Dobrev Klárára vagy Márki-Zay Péterre hat nap alatt 543 585-en szavaztak.

Tovább emelkedett azoknak a száma, akik az első fordulóban nem vettek részt, a második során azonban sikerült őket megszólítani: péntek estére már 166 ezren voltak.

Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával.

Az előválasztás szombat estig tart. Az utolsó személyes szavazópontok 19 órakor zárnak be. Az online szavazási eljárásban a 20 órakor még sorban állók videós azonosítását még elvégzik az operátorok. A sikeres videós azonosítás után 24 óráig adhatják le a szavazatukat, akkor zárul le véglegesen az előválasztás második fordulója. Az online szavazatokat fizikailag is rögzítik.

A személyes szavazatokat tartalmazó urnákat szombat éjjel szállítják fel a vidéki urnatároló helyiségekből Budapestre, ahol vasárnap reggel kezdődik el a szavazatszámlálás. Végeredmény vasárnap késő éjjel várható.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. mahir kara
    2021.10.17. 07:23

    Vőlegény dilemma, amilyet választotok annak fingját szagoljátok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük