ifj. Lomniczi Zoltán. Összekötötte a mérhetetlen ostobaságot a tenyérbemászó arroganciával…

Amikor ifj. Lomniczi Zoltánt látom, mindig szeretettel és hálával gondolok az evolúcióra, amiért összekötötte a mérhetetlen ostobaságot a tenyérbemászó arroganciával. Az ő megnyilatkozásai mindig ünneppé varázsolják a hétköznapokat, de a Nagy Képet csak Csizmadia látja tisztán, aki kijelentette: nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy bizonyos körök, sok pénzzel megtámogatva, le akarják váltani az Orbán-kormányt. Sajnos azt nem fejtette ki, mely körökre céloz, pedig tanulságos lenne, magam részéről tippelni sem tudok, mert ugyan értesültem arról, hogy jövő tavasszal választás lesz, de Csizmadia nyilván nem az országgyűlési választást tartja a kereszténydemokráciát építő illiberális centrális erőteret veszélyeztető merényletnek, annyira még ő sem tévedhetett el az erdőben. Ráadásul ebben az országban sok pénzzel megtámogatva csak olyanok vannak, mint ő és társai, az pedig

elég erős állítás lenne, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. a Puskás Akadémiával falanxot alkotva nekiront Orbán Viktornak.

Ezt talán még Bende Balázs, az MTVA kiváló elemzője és szerkesztője is furcsállná, pedig ő megmondta, hogy „a jövő évi választáson biztosíthatjuk, hogy ne kerüljön olyan pártok kezébe a kormányzás, akik gyűlölnek mindent, ami magyar és keresztény, és inkább, akár bosszúból is, bevándorlóországgá változtatnák hazánkat”. Ami olyan háttértudást sejtet, amivel én azonnal az ügyészségre sietnék, hiszen ha tudomása van ilyen szerveződésekről, érthetetlen, miért csak a saját – mértéktartó szakértők szerint negatív nézettséggel bíró – műsorában említi meg, és miért nem tesz feljelentést.

A negatív nézettség egyébként azt jelenti, hogy többen néznek belülről kifelé a műsorban, mint ahányan kívülről befelé, ezzel biztosítva, hogy a néző nézettebb, mint a köztévé, de oda se neki, elvégre az MTVA nem dől be a mennyiség illúziójának, kizárólag a minőségre törekszik.

Hogy milyen sikerrel, az talán abból is látszik, hogy Bende nem a mélygarázsban mossa a szélvédőket, ami ugyan képességeit messze meghaladó munkakör lenne, de idővel beletanulna. Hanem belebeszélhet a kamerába, anélkül hogy szirénázó mentőautók jelennének meg a Kunigunda utcában.https://hvg.hu/360/20211013_ParaKovacs_Imre_A_trutymo_forr#utm_source=hvg_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2021_10_13&type-id=HvgWeekly&user-id=C537252B#utm_content=top