Márki-Zay Péter nagyon elhúzott az előválasztáson, legyőzheti Dobrev Klárát

A budapesti előválasztáson dolgozó aktivisták egyöntetűen azt állítják a fővárosban elégé meglódultak a Márki-Zay szavazók, vidéken sokkal szorosabb a verseny

Még ugyan koránt sem lefutott a mérkőzés, de nagyon úgy fest a jelenlegi állás szerint, hogy  Márki-Zay Péter fogja megnyerni az ellenzéki előválasztást.

A portálok rekord részvételről számolnak be, átlagban napi 85-ezren szavaztak  az ellenzéki előválasztás második fordulójában, ezzel megdőlt az eddigi legmagasabb hétköznapi részvételi szám.

Már írtunk arról, hogy  eddig soha nem látott választók – akik főként fiatalok-  tűntek fel a budapesti sátraknál csoportosan, akik nyíltan Márki-Zay Pétert támogatják,  vidéken sokkal kiegyensúlyozottabb a verseny.

A hozzánk eljutott információk alapján, a DK igyekszik folyamatosan mozgósítani a híveit, de míg Márki-Zay szavazói valóban szólnak az ismerőseiknek, családtagjaiknak rokonaiknak, addig Dobrev támogatói ezen a téren passzívabbnak bizonyulnak.

Sok baloldali szavazó is passzív marad, főként Karácsony Gergely egykori szavazói közül. Azok, akik nem értenek egyet a főpolgármester visszalépésével és Márki-Zayt sem látnák szívesen a miniszterelnöki székben.

Közülők sok szavazót aktivizált Dobrev Klára mellett Márki-Zay botrányos kijelentései, ám ezek sem ellensúlyozzák a Márki-Zayra érkező szavazók tömegeit.

Az online szavazási hajlandóság is lényegesen alacsonyabb a Dobrev támogatóknál. Éppen ezért maga Gyurcsány Ferenc készített egy kisvideót, melyben megmutatja a baloldali szavazóknak, hogy tényleg csak pár kattintás és maximum 10 perc online leadni szavazatokat.  (amúgy online szavazni itt tud)