Orosz Anna váltja Fekete-Győr Andrást a Momentum Mozgalom élén

Fekete-Győr lemondásával véget ér egy korszak, de a volt elnök velük marad és folytatja a munkáját, csak más pozícióban. Utódja szintén régóta tagja a pártnak.

A Blikk is megírta, hogy Fekete-Győr András saját maga ellen kért bizalmi szavazást, a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése pedig vasárnap este – közel kétharmados arányban – megvonta a bizalmat tőle a párt élén.

 

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes a Facebook-oldalán közölte, hogy Fekete-Győr András távozása után ügyvezetőként Orosz Anna alelnök veszi át a Momentum vezetését. A momentumos politikus szerint Fekete-Győr lemondásával véget ér egy korszak, de a volt elnök velük marad és folytatja munkáját, csak más pozícióban.

Anna szintén nagyon régen tagja a Momentumnak, többszörös elnökségi tag, közel volt az elmúlt időszak eseményeihez, és személyes kvalitásai is predestinálják őt a párt vezetésére. Akik követték a kampányt, tudják, mennyire nagyra tartom Anna politikai teljesítményét és személyiségét is. A vezetésével a Momentum kiválóan megoldja majd az előttünk álló nehéz feladatokat

– írta Kerpel-Fronius.