A műtrágyakirály beáll az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mögé. Azt mondta a Klubrádiónak…

 

A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett. 

Bige László a Klubrádióban beszélt arról, hogy ugyan magát politikán kívüli szereplőnek tartja, és esze ágában sincs belépni egy pártba, a mostani helyzetben mégis úgy érzi, támogatnia kell az ellenzéket, legyen bárki is majd annak miniszterelnök-jelöltje. „Ebbe belekényszerítettek engem, és nem tudok mást, mit tenni” – mondta a rádióinterjúban. Azt is hozzátette, kérjen bármilyen segítséget az ellenzék, ő partner lesz. A milliárdos vállalkozó korábban egy nagymintás politikai felmérést végeztetett el saját költségén a kormánypártok 2022-es esélyeiről.

A péti Nitrogénművek tulajdonosa, Bige László. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers
A péti Nitrogénművek tulajdonosa, Bige László. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

„Egy kormány sem maradhat örökké, biztos hogy jön új kormány, nem tudom, hogy mikor, de az is biztos, hogy jobb lesz, mint ami ma van. Egy fa sem nőhet az égig, vagy kidől vagy kivágják” – tette hozzá.

A péti Nitrogénművek tulajdonosa azt is mondta, hogy „ami ma van, az nem jó Magyarországnak és a magyar emberek nagy részének, csak egy szűk részének”.