1957. augusztus 23-án látta elérkezettnek az időt, hogy végezzen a férjével. Rostár ezen a nyári napon Lillafüredre vitte a feleségét szórakozni. Mindkettőjüknek rendelt italt, de az asszony nem kért belőle, hanem a magáét is a férjének adta. Rostár hamar felöntött a garatra, ezért átmentek a Vadászkürt étterembe, hogy egyenek is valamit. A férfi az ételhez két nagyfröccsöt is rendelt. A megrendelt étel azonban lassan készült, emiatt Rostár kiment a konyhába, hogy megsürgesse a szakácsot. Erzsébet erre a pillanatra várt, és a nikotinoldatból a poharába töltött. Amikor evés közben a férfi felhörpintette a fröccsét, felesége odatolta elé a saját poharát. Rostár ivott belőle, rosszul lett, és néhány perc múlva meghalt. Az étteremben hatalmas balhé támadt, mindenki fejetlenül rohangászni kezdett, Erzsébet pedig kihasználta az időt, hogy a pohár tartalmát a földre öntse.

A történtek után ezúttal is elvégezték a boncolást, de

A FÉRFI VÉRÉBEN MÉRT MAGAS ALKOHOLSZINT, A GYOMORTARTALOM NAGYON ERŐS ALKOHOLSZAGA ÉS A GYOMORNYÁLKAHÁRTYA ALKOHOLISTÁKRA JELLEMZŐ ELSZÍNEZŐDÉSE MEGGYŐZTE AZ ORVOSOKAT, HOGY CSAKIS ALKOHOLMÉRGEZÉS LEHETETT ROSTÁR ISTVÁN HALÁLÁNAK OKA.

Ha nem hibázik, talán sohasem bukik le

Első férje temetése után visszaköltözött Penészlekre, és másfél évvel később, 1959-ben férjhez ment Holhos Jánoshoz. Házasságuk azonban hamar zátonyra futott, ezért Holhos rövid úton el is költözött a faluból. Holhosné nem maradt sokáig egyedül, mert mindig talált magának alkalmi partnert. Nővére, Juhos Ferencné emiatt többször is kifejezte nemtetszését. Nem kellett volna, mert húga bosszút állt: 1959. április 22-én elment nővéréhez, otthagyta neki a magával vitt pálinkát egy pohárban, aztán távozott. Juhosné kisvártatva felhajtotta az italt, és meghalt.

A RENDŐRSÉG AZONBAN EKKOR SEM GYANAKODOTT GYILKOSSÁGRA.

Ha Holhos Jánosné nem hibázik, talán sohasem bukott volna le. Anyagilag ugyanis megszorult, és visszaváltotta az üvegeit, köztük azt a pálinkásüveget, amelyben a nikotinos oldatot tárolta. Az italboltos felhasználás előtt kiöblítette az üveget, két ember azonban így is majdnem meghalt. A pórul járt atyafiak visszavitték az üveget a boltba, és a körzeti megbízott végre kiderítette, hogy ki a palack eredeti gazdája.

1959. szeptember 17-én vették őrizetbe. Az eljárás során elmeszakértők is megvizsgálták, akiknek

MINDEN KÉRDEZÉS NÉLKÜL, A LEGAPRÓBB RÉSZLETEKBE MENŐEN ELMESÉLTE, HOGYAN KÖVETTE EL CSELEKMÉNYEIT.https://index.hu/belfold/leporolt_aktak/2021/10/10/a-holhosne-per-a-nikotinos-sorozatgyilkos/