Brigitte Bardot elküldte a fenébe a magyar vadászokat, Bodrogi Gyula válaszolt: „Csókolom, majd mi védjük a vadakat!”

„Szánalmas! Világunk elpusztul a járványoktól, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát, menjetek ti a jó büdös fenébe!”

Ezt Brigitte Bardot francia színésznő üzente a magyar vadászoknak egy levélben, amit Nagy Natália színésznőnek írt, akivel egy ideje leveleznek. Nagy Natália a Blikknek azt mondta, írt Bardot-nak a „hazai aktualitásokról is, így került szóba a budapesti vadászati világkiállítás”, és megkérdezte, mit üzenne a szervezőknek.

Bardot üzenetére pedig azonnal érkezett válasz, Bodrogi Gyula színész a Blikken keresztül reagált:„Csókolom, imádom a művészetét, de ne foglalkozzon azzal, hogy védi a vadakat, majd mi védjük őket, és nem csak így, szóban!”Ehhez pedig hozzátette, hogy „a természet rendjében fenevadak vagyunk, mindenevők, ezt el kell fogadni”, és szerinte „Afrikában például, ahol betiltották a vadászatot, kihaltak az állatok, mert ész nélkül irtották őket”.

 Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Bodrogi Gyula a Fekete István életét feldolgozó, A bereki ember cím dokumentumfilm bemutatóján az Urániában szeptember 20-án  Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

De nemcsak Bodrogit szólaltatta meg a lap, hanem a Back II Black gitárosát, Csejtei Tamást is, aki ezek szerint Bodrogihoz hasonlóan vadászik. Szerinte Bardot„meglehetősen agresszív”, és különben is, „mindig a szélsőségesekkel van probléma, a sötétzöldekkel, akik azt hiszik, hogy a vadászat az ölésről szól, holott ez nem így van”.Csejtei utóbbit azzal a példával próbálta alátámasztani, hogy ha nem lenne vadászat, akkor két év alatt egymilliósra nőnek a vaddisznó-populáció, és „el lehet képzelni, mi lenne a következménye”.https://444.hu/2021/10/09/brigitte-bardot-elkuldte-a-fenebe-a-magyar-vadaszokat-bodrogi-gyula-valaszolt-csokolom-majd-mi-vedjuk-a-vadakat