NIF a fanyűvő. Miskolcon ( turbó körforgalom a Vörösmartyn) és Tihanyban
Nettó szégyen. Egy bringaút szélesítés (!!!) miatt vágatta ki az Év Fája díjra jelölt 250 éves, a település egyik jelképének számító nyárfát a NIF Zrt. Tihanyban. A válaszukban a jogszabályok meg az engedélyek mögé bújtak. Szögezzük le, nincs olyan érdek, ami egy ilyen pusztítást legitimálhatna. Szerintünk a kerékpárosok sem ilyen áron akarnak ott kerekezni. Rohadjanak meg akik ezt elkövették és bevédték, mindahányan.
Sajnos a NIF Zrt-ben olyan szintű leépülés zajlik, hogy az már lassan a működőképességet veszélyezteti. Az épkézláb munkatársakat ugyanis folyamatosan szipkázza el a magánszektor meg Vitézy különbejáratú kisgömböce, jóval magasabb fizetési ajánlatokkal. Pedig pont a NIF Zrt-n keresztül költik el a legtöbb közpénzt beruházásokra az országban, az lenne az ország érdeke, hogy a legjobb szakemberek legyenek ott. Az ország érdeke azonban sokadlagos, ha ugyan számít egyáltalán …
Azért hogy egy jó hírt is mondjunk, a csopaki fasor megmarad, nem fogja senki kivágni, pedig az valóban túl közel van a vasúthoz. Itt éppen a MÁV akarta kivágatni a fákat, és a NIF emberei (nem ugyanazok akik a tihanyi nyárfát kivágatták) védték azokat. Mostanra kiderült, a metszés elég, és bár a fák túl közel vannak, már ültetésükkor is szabálytalanul közelre lettek ültetve, de egyelőre nem jelentenek veszélyt a felsővezetékre, a MÁV is belátta, hogy nem fognak ránőni, így a kivágásuktól el lehet tekinteni. Erről is csatolunk egy őszi képet.
Így is lehet. Köszönet azoknak, akik kitartottak.