A terület bérlője, Vaszil Gábor vállalkozó a napokban arról posztolt, hogy bezárnak a park vendéglátó szolgáltatásai. Akkor Északnak azt mondta, a bezárás nem végleges, csupán azért szüneteltetik a vendéglátást, mert szeretnék felújítani a park és az étterem fából készült elemeit. Hozzátette, az önkormányzattal nincs semmiféle vitája.

Úgy tudjuk, nem felhőtlen a helyzet. Amikor az új városvezetés felállt, a vállalkozó azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy szeretné megvásárolni az általa kialakított pihenőpark területét, hiszen abba már „eszméletlen” sok pénzt belefektetett. A kert azonban vízbázisvédelmi területen fekszik, ezért vizsgálatokat kellett végeztetnie az önkormányzatnak. Jelenleg folynak az egyeztetések és a szakértői vélemények értelmezése. Várják a hatóságok véleményezését is.

Érzékeny terület

Egy rendkívül érzékeny területről van szó, és nemcsak a Tündérkert esetében kell ezt figyelembe venni, hanem a vár felújítása kapcsán is. Vaszil Gábor, amikor az előző városvezetéstől bérbe kapta a területet, tudta ezt, és nem véletlen, hogy akkor is bérbeadásról volt szó.

boon.hu info